Θεσσαλονίκη: Τρία κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο - Φόβοι για περισσότερα

Συναγερμός στην περιοχή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεσσαλονίκη: Τρία κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο - Φόβοι για περισσότερα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ανέφεραν πηγές της Voria.gr, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, περισσότερα από 10 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για τον γαμπρό, περίπου 35 ετών, και δύο καλεσμένους.

Και οι τρεις εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο διαθέτει τμήμα Covid-19.

Όπως τόνισαν νοσοκομειακές πηγές της Voria.gr, οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο έως αύριο, προκειμένου να τεθούν υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά στο νοσοκομείο Πανανικολάου νοσηλεύονται εννέα άτομα με κορωνοϊό, όλοι τους εκτός Μονάδας Ενταντικής Θεραπείας. Ωστόσο, αυξήθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα! Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες

Κορωνοϊός: Θετικοί ένα ανδρόγυνο και το βρέφος τους στη Βοιωτία

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Βοιωτία, σύμφωνα με το lamiareport.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικοί ένα ανδρόγυνο από την Δαύλεια, μαζί με το βρέφος τους. Πρόκειται για μία 20χρονη που μένει στην Αθήνα και θα γεννούσε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, η οποία βρέθηκε θετική, όπως και το μωρό της, αλλά και ο σύντροφός της.

Η 20χρονη είναι κόρη της 46χρονης που είχε βρεθεί την προηγούμενη μέρα θετική στον κορωνοϊό, όταν εξετάστηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου χειρουργείου στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η 20χρονη αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα με την οικογένειά της, με το μωρό να μεταφέρεται στο Παίδων. Ολο το περιβάλλον της οικογένειας έχει τεθεί σε καραντίνα.