Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στον Αμπελώνα

Τι λένε οι πληροφορίες;΄

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στον Αμπελώνα

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Και οι δύο προσβλήθηκαν από τον ιό στον γάμο στον Αμπελώνα. Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρχικά, είχε διασωληνωθεί αργά χθες το βράδυ μια 63χρονη γυναίκα , η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σύμφωνα με το larissanet ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η διασωλήνωση ενός 70χρονου ασθενούς, η κατάσταση του οποίου παρουσίασε επίσης ραγδαία επιδείνωση.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας παραμένουν άλλοι 16 ασθενείς. Στην Θεσσαλονίκη από την άλλη ολόκληρο ξενοδοχείο μπήκε σε καραντίνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα μέχρι 31 Αυγούστου - Σας αφορά

Στην παράταση του μέτρου απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τις 21 Αυγούστου, προχώρησε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020», ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Παράταση του μέτρου περί απαγόρευσης ορθίων στα νυχτερινά μαγαζία μέχρι το τέλος Αυγούστου

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας στα τέλη Ιουλίου, σε έκτακτη ενημέρωση είχε ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή της πανδημίας. Ανάμεσά τους και το μέτρο περί απαγόρευσης όρθιων πελατών, το οποίο ίσχυε για μία εβδομάδα. «Από Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8, για μία εβδομάδα, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα», είχε δηλώσει. Δείτε εδώ και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μύκονος κρούσματα κορωνοϊού