Σοκ στην Γαλλία: Εκκενώθηκε ο πύργος του Άιφελ - Άγνωστος απειλεί με εκρηκτικά!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σοκ στην Γαλλία: Εκκενώθηκε ο πύργος του Άιφελ - Άγνωστος απειλεί με εκρηκτικά!

Αναστάτωση στο Παρίσι το μεσημέρι της Τετάρτης - Οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή στον Πύργο του Άιφελ
Συναγερμός στο Παρίσι το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς άγνωστος που εμφανίστηκε στην περιοχή του Πύργου του Άιφελ, ξεκίνησε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» κι απειλεί να ενεργοποιήσει εκρηκτικά.

Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε εκκένωση της περιοχής.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV ανέφερε ότι η αστυνομία έλαβε μια κλήση για την τοποθέτηση βόμβας.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Amaury Bucco έγραψε στο Twitter: «Η περίμετρος του Πύργου του Άιφελ νέκρωσε, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας άντρας απειλεί να τα ανατινάξει την περιοχή». Εντομεταξύ, αναβάλλεται η σύνοδος κορυφής καθώς βρέθηκε κρούσμα!

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σκόρπισε τον τρόμο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο νωρίτερα κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη, στη Ρωσία. Σύμφωνα με το τοπικό τμήμα της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - αν και νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) είχε προσδιορίσει το μέγεθος του σεισμού στα 5,3 Ρίχτερ στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης.

Όπως πρόσθεσε το ίδιο τμήμα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Αντικρουόμενες, ωστόσο, είναι οι πληροφορίες και για το επίκεντρο του σεισμού. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό κέντρο, το επίκεντρο εντοπιζόταν 87 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ιρκούτσκ και το εστιακό βάθος μόλις στα δύο χιλιόμετρα. Ισχυρός σεισμός 4,1 Ρίχτερ έσπειρε τον τρόμο και σε περιοχή της Ελλάδας.

Από την άλλη, το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) -που έκανε λόγο για σεισμό 5,5 Ρίχτερ- κατέγραψε τη δόνηση 22,5 χιλιόμετρα νοτίως του Κουλτούκ (μιας πόλης στο νότιο άκρο της Βαϊκάλης) σε βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Πάντως, σύμωνα με την ρωσική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών, το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα από την πόλη του Κουλτούκ, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και μπλακάουτ.