Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε εργοστάσιο της Φθιώτιδας

Περισσότερα από 200 άτομα σε καραντίνα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε εργοστάσιο της Φθιώτιδας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Φθιώτιδας, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα, εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κι έχουν κινηθεί οι ενδεδειγμένες διαδικασίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σύμφωνα με το lamiareport υπάρχουν επτά νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα.

Ο ένας από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με τον ιό, είναι εργαζόμενος σε εργοστάσιο της περιοχής, που ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά η ιχνηλάτηση των επαφών. Σήμερα, αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ 70 περίπου εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους θα σφραγιστεί το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση. Η Ελλάδα έφτασε τους 496 νεκρούς!

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς και πέντε ακόμη κρούσματα ατόμων που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Πηγή: ethnos.gr

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος Εδμόνδος Κασιμάτης

Πέθανε σήμερα 17/10 από επιπλοκές του κορωνοϊού, σε ηλικία 83 ετών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης.

Ο 22ος πρόεδρος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας εξελέγη στις 27 Απριλίου του 2017 και παρέμεινε στη θέση του έως τις 16 Οκτωβρίου 2020.

Ο αγαπητός σε όλη την παροικία πρόεδρος της αλεξανδρινής κοινότητας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Αικατερίνη και τον γιο του, Νικόλα και καλεί «όλη την αλεξανδρινή παροικία, όλους τους Αλεξανδρινούς ανά τον κόσμο, να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, μέσα από την οποία προσέφερε ο αείμνηστος Εδμόνδος Κασιμάτης με όλη του τη δύναμη στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, με τη δύναμη ενός νέου και με τη σοφία ενός πραγματικά μεγάλου Αλεξανδρινού, τον οποίον πάντα θα θυμούνται οι Αιγυπτιώτες με συγκίνηση και θα νοσταλγούν τις συμβουλές του και την απέραντη αγάπη του για την ελληνική παροικία στη Χώρα του Νείλου».

Η κηδεία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 15:00, στα Ελληνικά Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας. Σημειώνεται. ότι ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις υπηρεσίες του. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πέθανε ο Δημήτρης Ταντανόζης.