Επεισόδια έξω από την Ευελπίδων!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Επεισόδια έξω από την Ευελπίδων!

Ομάδα νεαρών, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, που είχε συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθεί στους 13 συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι, μόλις αντίκρυσε το βανάκι της αστυνομίας που μετέφερε τους 9 συλληφθέντες από τη συγκέντρωση Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έκαναν χειρονομίες μέσα από το βανάκι με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Οι υποστηρικτές των αντιφασιστών άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα στο όχημα της αστυνομίας, ενώ κάποιοι όρμησαν προς το βανάκι, χτυπώντας το με χέρια και με πόδια, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να προκληθούν φθορές. Τραγωδία στη Ρόδο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει ένταση.

Ξεσηκωμός εναντίον του Σκλαβενίτη - Τι ζητάει από τους εργαζόμενους που παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους για την εργοδοτική ασυδοσία και ανευθυνότητα στα σούπερ μάρκετ, τονίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ) και εκφράζει την μεγάλη ανησυχία της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους χώρους δουλειάς. Μια από αυτές, αφορά και τα καταστήματα Σκλαβενίτη με την αντιμετώπισή τους ως προς τους εργαζόμενους που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, όπως αναγράφεται στο 902.gr προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στις παρακάτω καταγγελίες:

«Στην αλυσίδα Σ/Μ Χαλκιαδάκης στο κατάστημα ΜΑΧ στην Λεωφόρο Καζαντζίδη όπου εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζόμενης με Covid - 19, η εταιρία δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τον ΕΟΔΥ… Όπως ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους, έπειτα από την παρουσία μας στο κατάστημα, η εταιρία δεν σφράγισε το κατάστημα ούτε μια ημέρα προκειμένου να γίνει σωστή απολύμανση με τα απαραίτητα καθαρτικά αλλά αρκέστηκε σε μια απολύμανση "το βράδυ..". Δεν έκανε τεστ σε όλο το προσωπικό για να διαπιστωθεί αν έχει νοσήσει και κάποιος άλλος συνάδελφος αλλά κυρίως δεν ενημέρωσε δημόσια ώστε να ελεγχθούν πελάτες που ήρθαν σε επαφή και πιθανά να βρίσκονται και στις ευπαθείς ομάδες καθώς η ιχνηλάτηση τους θα ήταν αδύνατη με κάποιο άλλο τρόπο.