Καιρός 8/11: Χειμωνιάτικο το σκηνικό - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός 8/11: Χειμωνιάτικο το σκηνικό - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

Σύμφωνα με την καθιερωμένη πρόγνωση της ΕΜΥ, το σκηνικό του καιρού πρόκειται να είναι και σήμερα 8/11 χειμωνιάτικο, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα δούμε τοπικές βροχές όχι όμως τόσο ισχυρές.

Αυτή είναι η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 8/11

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

καιρός 8/11

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι,3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η ελάχιστη τιμή της).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στις δυτικές Κυκλάδες το πρωί τοπικά 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα βορειότερα τμήματα. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία).

Δείτε εδώ ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8/11 σύμφωνα με το εορτολόγιο.

Η μέχρι τώρα πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο 9/11

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από το απόγευμα οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση (στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.