Κορωνοϊός - Χαρδαλίας: Ανακοινώθηκαν δυο νέα μέτρα

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Χαρδαλίας: Ανακοινώθηκαν δυο νέα μέτρα

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι τα μέτρα δεν τηρούνται σε ορισμένες περιοχές και γι' αυτό ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν υποχωρεί

Σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη την επικράτεια που δε έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα τους ανέρχονται σε 16.617, τονίζοντας το επιβαρυμένο φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί το 66,4% αυτών ενώ η Αττική αποτελεί το 19.7%.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι διακυμάνσεις των κρουσμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχει χαλάρωση αναφορικά με την τήρηση των μέτρων, αυτές οι περιοχές είναι: Μάθετε αναλυτικά για τα σημερινά κρούσματα.

Πιερία 587 κρούσματα
Πέλλα 548 κρούσματα
Ημαθία 486 κρούσματα
Δράμα 454 κρούσματα
Ξάνθη 376 κρούσματα
Φλώρινα 172 κρούσματα

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά, Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται διασπορά του ιού προς τα χωριά, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να εφιστά την προσοχή καθώς τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση δυο νέα μέτρα. Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στα χερσαία σύνορα δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι τα νέα αυτά μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα.

Κορωνοϊός: Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για την είσοδο στην χώρα

Μέσα στα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα επισήμανε και το πως θα λειτουργούν από εδώ και πέρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εκπομπές.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του μηνύματος του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «να σημειωθεί το ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο».

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας, ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον και να αντιμετωπίσουμε και αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας» συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Διαβάστε αναλυτικά πως θα γίνονται οι μετακινήσεις.