Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΕΟΦ: «Στόχος να εμβολιάζεται ένας ασθενής κάθε δέκα λεπτά»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του;

ΕΟΦ: «Στόχος να εμβολιάζεται ένας ασθενής κάθε δέκα λεπτά»
Ενημέρωση 08.12.2020 20:24
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου μίλησε στο Mega για το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού στη χώρα μας. Συνολική ανοσία το καλοκαίρι του 2021 προβλέπει ο προγραμματισμός.

Προς τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένται η ευρωπαϊκή έγκριση του εμβολίου και στις αρχές του νέου έτους οι εμβολιασμοί στην χώρα μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ. «Μια εκτιμόμενη ημερομηνία είναι 29 και 30 Δεκεμβρίου για να δοθεί η έγκριση», σημείωσε ο κ. Φιλίππου.

Έργο του ΕΟΦ είναι να ορίσει τον «τρόπο διάθεσης», τους τρόπους διανομής του εμβολίου στην επικράτεια.

Όσο για το πότε θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα, το χρονοδιάγραμμα ορίζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, στόχος είναι να γίνονται περίπου 2 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα. «Ανά 10 λεπτά θα εμβολιάζεται κι ένας ασθενής», τόνισε. Στόχος είναι περί τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ερωτηθείς για το υγειονομικό διαβατήριο, ο κ. Φιλίππου σημείωσε ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να «υπάρχει βάση που θα καταγράφονται οι ασθενείς που έκαναν το εμβόλιο», ενώ σήμερα ο ΕΟΦ ανακάλεσε μία βρεφική κρέμα.

«Οι συνεννοήσεις με την Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και πρέπει να έχουμε ένα κοινό πλάνο. Για την ώρα όμως δεν υπάρχει σκέψη για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολίου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Βάσει μελετών, για να επέλθει η ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, μέχρι τον Απρίλη – Μάη θα έχουμε ένα σεβαστό ποσοστό ανθρώπων που θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε.

Ωστόσο, το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα αναφέρει ότι συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι.

Πηγή: protothema.gr

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Καμπανάκι κινδύνου σήμανε ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν N1 Pre Workout, το οποίο πιθανόν να κυκλοφορεί στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση την ουσία Piperine και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό DMAE.

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Nutrend D.S., Τσεχίας και η ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Τσεχίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASSF).

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε πριν από μερικές μέρες και για ένα άλλο συμπλήρωμα διατροφής.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για κρέμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Επικίνδυνα για την υγεία αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

TAGS
Share