Μονή Πετράκη: Σοβαρά δύο από τους τραυματίες από το βιτριόλι

Ποιος είναι ο δράστης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη: Σοβαρά δύο από τους τραυματίες από το βιτριόλι

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε, αυτή τη φορά στη Μονή Πετράκη, όταν ένας ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες. Δύο από αυτούς, είναι σοβαρά τραυματισμένοι στο Λαϊκό μαζί με έναν αστυνομικό.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο ενώ επί τόπου βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε εξέλιξη ένα συνοδικό δικαστήριο για την τύχη ενός Μητροπολίτη και τότε ένας από τους ιερείς, πιθανότατα εκείνος που κρινόταν, επιτέθηκε προς άλλους ιερείς με άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα καυστικό υγρό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης μάλλον χρησιμοποίησε βιτριόλι και έχει συλληφθεί, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί άλλοι στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άλλοι στο ΚΑΤ.

Αρχικά και οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα, κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο, και διακομίζονται στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το Mega, δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Κασσάνδρειας και Ζακύνθου, ενώ ο δράστης είναι έχει μεταφερθεί ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα

Για περίπου τρεις εβδομάδες, οι Αρχές αναζητούσαν τη δράστιδα της επίθεσης και οι έρευνες εστίασαν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών. Οι αστυνομικοί λίγες ημέρες αργότερα, προχώρησαν στην προσαγωγή μιας 35χρονης έξω από το σπίτι της.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Επίσης, βρέθηκε και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να υλοποιήσει το σχέδιο της για να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης με ταξί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου έγινε η σύλληψη της. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.