Θετικός στον κορωνοϊό ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Είναι τρίπλα εμβολιασμένος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θετικός στον κορωνοϊό ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα πως διαγνώστηκε θετικός στον Covid – 19, πως έχει, προς το παρόν, ήπια συμπτώματα ενώ επισήμανε πως έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου προτρέποντας μάλιστα όλους να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η ανάρτηση του Γιατρομανωλάκη για τον κορωνοϊό

«Δυστυχώς πριν από λίγο διαγνώσθηκα θετικός στον κορωνοϊό. Για τις επόμενες μέρες θα ακολουθώ το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και θα εργάζομαι από το σπίτι/ Χάρη και στην επαναληπτική δόση του εμβολίου, τα συμπτώματά μου είναι προσώρας ήπια (πονόλαιμος και χαμηλός πυρετός). Παροτρύνω όλους να εμβολιαστούν και να ακολουθούν τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Να σημειωθεί πως ο Νικόλας Γιατρονανωλάκης επέστρεψε από ένα υπηρεσιακό ταξίδι στο Παρίσι κατά την διάρκεια του οποίου είχε σημαντικές επαφές σχετικές με τους τομείς του κινηματογράφου και του βιβλίου ενώ θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε πριν μερικές ώρες και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Άρση μέτρων: Επανέρχεται η μουσική - Ποια άλλα μέτρα αίρονται

Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης ακολουθώντας την πρόταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, από τις 30 Ιανουαρίου, στην εστίαση θα επιτρέπεται ξανά η μουσική.

Παράλληλα, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των συγκεκριμένων μαγαζιών, τα οποία κλείνουν τα μεσάνυχτα εδώ και μερικές εβδομάδες αλλά η διασκέδαση παραμένει μόνο για καθιστούς.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, τα μέτρα θα έμεναν για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτούνταν. Η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας παραμένει, αλλά υπάρχει ισορροπία σε εισιτήρια και εξιτήρια. Τα νέα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον δείχνουν μικρότερο χρόνο νόσησης και νοσηρότητα σε σχέση με τη Δέλτα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τι θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου. Αναλυτικά:

  • Διασκέδαση και εστίαση: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένουν οι καθήμενοι.
  • Γήπεδα: Το μέτρο μένει ως έχει. Θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας την επόμενη εβδομάδα.