Ηλικιωμένος πυροβόλησε με καραμπίνα 35χρονο στην Επισκοπή

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ηλικιωμένος πυροβόλησε με καραμπίνα 35χρονο στην Επισκοπή

Συναγερμός σε ΕΚΑΒ και ΕΛ.ΑΣ. για πυροβολισμούς στην περιοχή της Επισκοπής του δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης 10/5, η συνομιλία δύο πολιτών του χωριού εξελίχθηκε άσχημα. Η αστυνομία από εχθές βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή εξαιτίας του περιστατικού στην Αγία Παρασκευή, ωστόσο παρόμοιες καταστάσεις συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά.

Ηλικιωμένος πυροβόλησε 35χρονο με καραμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretalive.gr, έχει τραυματιστεί ένας άνδρας περίπου 35 ετών μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο χωριό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής ένας ηλικιωμένος πυροβόλησε με καραμπίνα τον νεότερο άνδρα, ο οποίος την ίδια στιγμή προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά η κατάληξη ήταν διαφορετική.

Νωρίτερα στο χωριό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε λεκτικό σύγκρουση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών του αιματηρού συμβάντος, σε μία ανεπιτυχή προσπάθεια να λύσουν τις διαφορές τους.

Εξωτερική φωτογραφία: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI

Τι συμβαίνει στο σώμα ενός ανθρώπου αφού δεχθεί σφαίρα στον οργανισμό του

Πυροβολισμός

Φυσικά, η ζημιά που προκαλεί μια σφαίρα στο ανθρώπινο σώμα διαφέρει πολύ ανάλογα με παράγοντες όπως ο τύπος του όπλου, η γωνία, η περιοχή που χτυπήθηκε και ούτω καθεξής, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πραγματικά τρομακτικές.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 από την Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, οι πληγές από σφαίρες στον εγκέφαλο είναι οι πιο επικίνδυνες, με αναφερόμενο ποσοστό επιβίωσης τότε μόλις 10-15%. Η φοβερή δύναμη μιας σφαίρας έγκειται στην ικανότητά της να διεισδύει και να σκίζει τα εσωτερικά όργανα.

Μικρότερα πυροβόλα όπλα μπορούν να βλάψουν τον περιβάλλοντα ιστό των οργάνων, για περίπου 3/4 της ίντσας γύρω από την πρόσκρουση. Με ένα μεγαλύτερο όπλο, σύμφωνα με τον Smock, αυτή η ζημιά εκτείνεται έως και περίπου 4 ίντσες από το σημείο που διείσδυσε η σφαίρα.

Οι πληγές εξόδου (όπου η σφαίρα διεισδύει στο σώμα εντελώς και βγαίνει) τείνουν να αιμορραγούν ακόμη περισσότερο και να είναι μεγαλύτερες από την πληγή που προκλήθηκε όταν εισήλθε η σφαίρα.