Πάτρα: Η μελανιά που είδε ο Μάνος στο μάγουλο της Τζωρτζίνας τη μέρα της κηδείας της - Τι συνέβη

Φέρεται να την είχε δει όπως υποστήριξε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Η μελανιά που είδε ο Μάνος στο μάγουλο της Τζωρτζίνας τη μέρα της κηδείας της - Τι συνέβη

Την ώρα που συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, σχετικά με το ποιος φαίνεται πως χορήγησε τελικά την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, στο Χαμογέλα και Πάλι το πρωί της Κυριακής 22/5 προβλήθηκε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί για την Τζωρτζίνα, την μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας, για την οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς είχε μια μελανιά στο αριστερό της μάγουλο την ημέρα της κηδεία της.

Η απάντηση της Πισπιρίγκου για την μελανιά

Αναφορικά, με τη μελανιά στο αριστερό μάγουλο της Τζωρτζίνας που φέρεται να είχε δει ο Μάνος Δασκαλάκης, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος απάντησε πως είναι ενήμερος σχετικά και το εν λόγω σημάδι δεν υπήρχε όσο το παιδί ήταν στο νοσοκομείο και παρατηρήθηκε κατά τη διαδικασία ταφής του.

«Ήταν κάτι που γνωρίζαμε από την αρχή. Το σημάδι αυτό στο πρόσωπο δεν υπήρχε όσο το παιδί ήταν στο νοσοκομείο και παρατηρήθηκε μετά κατά τη διαδικασία της τελετής ταφής. Πρόκειται για σημάδι που έμεινε από τη διαδικασία νεκροτομής/νεκροψίας που είχε μεσολαβήσει. Ο κ. Δασκαλάκης είχε σχετική ενημέρωση» τόνισε ο δικηγόρος της 33χρονης μητέρας.

Τι αναφέρουν οι γιατροί για το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

Ένα φιαλίδιο αίματος της 9χρονης φαίνεται πως βρέθηκε στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας και οι γιατροί μίλησαν στο T-Live, την Παρασκευή 20/5, εξηγώντας τι συνέβη.

Στα νοσοκομεία, γενικότερα, όταν πρόκειται για παιδιά, το αίμα που συλλέγεται είναι περισσότερο, καθώς είναι πιο δύσκολο να βρεθεί φλέβα. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας Το αίμα αυτό δεν ζητήθηκε από το μικροβιολογικό εργαστήριο σε πρώτο επίπεδο και όταν τελικά πραγματοποιήθηκε αίτημα για την έρευνά του ήταν απίστευτο που το φιαλίδιο βρισκόταν ακόμα εκεί.

«Είναι ένα ψυγείο στο οποίο τοποθετούνται φιαλίδια αίματος. Γιατί είθισται, σε κάθε εισαγωγή η οποία γίνεται, να λαμβάνεται παραπάνω αίμα, επειδή στα παιδιά δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα. Εντωμεταξύ, αυτό το διάστημα έχει ληφθεί ειδικό μηχάνημα για ανίχνευση φλεβών.

Σε αυτό το ψυγείο μέσα διατηρείται μια μεγαλύτερη ποσότητα αίματος, σε περίπτωση που χρειαστεί σε επείγουσα ανάγκη. Σε περίπτωση υπότασης του παιδιού, για παράδειγμα, είναι δύσκολο, έως αδύνατο να βρεθεί φλέβα. Γι’ αυτό λαμβάνεται μία μεγαλύτερη ποσότητα αίματος η οποία φυλάσσεται, μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην Παιδιατρική Κλινική.

Στο Μικροβιολογικό δεν είχε ζητηθεί ποτέ, μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο.

Μετά το έγγραφο που εστάλη από την ανακρίτρια, εκτός από το Μικροβιολογικό Τμήμα που είχε ερευνηθεί για βιολογικό υλικό και αίμα και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε, ερευνήθηκε το ψυγείο των αιμάτων.

Εν τω μεταξύ έχει περάσει και ένας χρόνος και διερευνήθηκε αν υπήρχε κάποιο δείγμα. Εντοπίστηκε το φιαλίδιο, μαζί με κάποια άλλα δείγματα άλλων ασθενών. Εντελώς τυχαία, ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας.

Το ψυγείο αυτό βρίσκεται εκτός Μικροβιολογικού Τμήματος. Βρίσκεται στο χώρο των νοσηλευτών, ωστόσο, είναι ψυγείο που υπάρχει για να διατηρούνται αιμοληψίες και οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, δείγματα αίματος και ούρα. Και σε καμία περίπτωση στο ψυγείο αυτό, δίπλα στο αίμα ή στα ούρα δεν διατηρούνται γεύματα υγειονομικών.

Το πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό το νοσοκομείο να διατηρεί το φιαλίδιο με το αίμα. Γίνεται για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά με την ανίχνευση της φλέβας και αυτό γίνεται και σε αρκετές κλινικές που νοσηλεύονται ενήλικες. Ήταν εντελώς τυχαίο που δεν είχε πεταχτεί το δείγμα και βρέθηκε μετά από έναν χρόνο», ανέφεραν οι πηγές.