Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα 27/6 απολογείται ο σκηνοθέτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο

16 ολόκληρους μήνες μετά την προφυλάκισή του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα 27/6 απολογείται ο σκηνοθέτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Μετά τις αμέτρητες μαρτυρίες αλλά και καταθέσεις που ακούστηκαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τον άλλοτε κορυφαίο άνθρωπο της Τέχνης όπου πολλοί θαύμαζαν και εκτιμούσαν Δημήτρη Λιγνάδη, την Δευτέρα 27/6 ήρθε η ώρα και της δικής του απολογίας, της δικής του αν θέλετε αλήθειας σε όσα του προσάπτουν, ώστε να ακουστεί και η δική του πλευρά στην υπόθεση που έχει συνταράξει όλη την Ελλάδα.

Σήμερα η απολογία του θεατρανθρώπου

Δεκαέξι μήνες ολόκληρους μήνες λοιπόν μετά την προφυλάκιση του για ειδεχθής πράξεις σεξουαλικής βίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κληθεί σήμερα από την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αντιτάξει τους ισχυρισμούς του σε όσα του καταλογίζονται στο κατηγορητήριο για βιασμούς κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων.

Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα σταθεί όρθιος απέναντι στους δικαστές που θα τον κρίνουν και, για πρώτη φορά από την στιγμή που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, θα τοποθετηθεί δημόσια έναντι των κατηγοριών σε βάρος του, οι οποίες αφορούν τέσσερις βιασμούς που φέρονται να τελέστηκαν το 2010, το 2015 και το 2018.

''Καταπέλτης'' ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για τον Λιγνάδη

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και την Ειρήνη Αρβανίτη παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το άγριο περιστατικό στα MAD VMA με Light και Snik αλλά και για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Ήταν χρέος μου να υπογράψω την επιστολή σχετικά με τους χειρισμούς του Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη. Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη προσβάλει πολλούς ανθρώπους. Συνάδελφοί μου απαξιώθηκαν με πολλούς τρόπους από τον συγκεκριμένο δικηγόρο. Χρησιμοποιήθηκαν ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια. Αισθανθήκαμε ότι δικάζονται άλλοι άνθρωποι και όχι ο κατηγορούμενος», είπε αρχικά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.