Σεισμός στην Τουρκία: «Πήρα τα πράγματα μου και...» - Οι πρώτες δηλώσεις του μοναδικού Έλληνα επιζόντος για τις στιγμές τρόμου

Όλα όσα είπε στον αέρα του T-live

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Σεισμός στην Τουρκία: «Πήρα τα πράγματα μου και...» - Οι πρώτες δηλώσεις του μοναδικού Έλληνα επιζόντος για τις στιγμές τρόμου

Από το πρωί της Δευτέρας (6/2), οι κάτοικοι της Τουρκίας ζουν μέσα στον τρόμο μετά τον τρομερό σεισμό 7,8 ρίχτερ, που προκλήθηκαν τόσο καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια, όσο και τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν και αυτοί που παλεύουν για να επιζήσουν (δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό).

Βέβαια, ο Έλληνας, που βίωσε τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ, σώθηκε από θαύμα και μίλησε στο T-live και την δημοσιογράφο του Alpha, το μεσημέρι της Δευτέρας (6/2).

Οι πρώτ δηλώσεις του μοναδικού έλληνα επιζών από τον σεισμό στην Τουρκία

Ο λόγος για τον Αλέξη Παπαδάτο, ο οποίος διέμενε στον έκτο όροφο ενός ξενοδοχείου σε απόσταση 1,5 ώρας από το επίκεντρο του σεισμού. Το ξενοδοχείο κατέρρευσε από το φονικό Εγκέλαδο και όταν ο ίδιος κατάφερε να βγει έξω, αντίκρισε εικόνες βιβλικής καταστροφής.

«Αρχικά ήμουν στην πόλη του Ισκεντερούν, το οποίο είναι από εδώ μιάμιση ώρα νοτιότερα, πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Λιγότερα από 100 χιλιόμετρα θεωρώ από το επίκεντρο του σεισμού. Το βασικό επίκεντρο, γιατί έκανε και αρκετούς μετασεισμούς. 4-5 ρίχτερ έκαστος. Ήταν 4 τα ξημερώματα, ήμουν στο ξενοδοχείο 20 ορόφων, γιατί έχω έρθει για δουλειά. Ήμουν στον έκτο όροφο και κοιμόμουν και ξύπνησα από το ταρακούνημα.

Αρχικά έμεινα στο κρεβάτι, γιατί σκεφτόμουν ότι θα σταματήσει, θα ηρεμήσει. Όσο πέρναγε ο χρόνος, κάποια δευτερόλεπτα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη οπότε έφυγα και πήγα κάτω από ένα γραφείο. Έμεινα εκεί για περίπου ένα με ενάμιση λεπτό όπου η κατάσταση δεν βελτιωνόταν μέχρι που κόπηκε το ρεύμα, έπεφταν τα φώτα, έπεφταν οι σοβάδες από τους τοίχους μέσα στο δωμάτιο.

Μόλις πέρασε το ένα, έναμισι λεπτό, πήρα τα πράγματά μου κι έφυγα. Κατέβηκα κάτω και συνειδητοποίησα ότι δύο κτίρια, δεξιά και αριστερά, είχαν κατεδαφιστεί τελείως. Δεν υπήρχε άλλος Έλληνας εδώ» δήλωσε στον Alpha ο κ. Παπαδάτος.