Beauty therapy: Φθινοπωρινή ανανέωση!

Beauty therapy: Φθινοπωρινή ανανέωση!

Η νέα σεζόν επιτάσσει και μια νέα ιεροτελεστία φροντίδας για την επιδερμίδα, με αποτελεσματικές θεραπείες που θα αποκαταστήσουν τη φθορά που έχει υποστεί από τις ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου. Ο πλαστικός χειρουργός Γαβριήλ Στρατής, μίλησε στο περιοδικό YOU weekly και πρότεινε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις ξανά μια νεανική και λαμπερή όψη.

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και μας μεταφέρει χαλαρά στον χειμώνα. Το καλοκαίρι μπορεί να χορτάσαμε τον ήλιο, να απολαύσαμε το χάδι του αποκτώντας μια υπέροχη μπρούτζινη επιδερμίδα, αλλά ουδέν… καλό αμιγές κακού. Και αυτό, γιατί ο ήλιος και η ζέστη αφυδάτωσε το δέρμα μας, ενώ το μαύρισμά μας φεύγει σταδιακά αφήνοντας πίσω του πανάδες, υπερκερατώσεις ή μελαχρωματικούς σπίλους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επισκεφτούμε τον πλαστικό χειρουργό που θα μας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τι θεραπεία να επιλέξω;

Τις κατάλληλες θεραπείες για την επιδερμίδα σου θα τις επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός για να αποκαταστήσει σωστά και πλήρως τις όποιες βλάβες μάς άφησε ο ήλιος. Η ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να επιτευχθεί με μεσοθεραπείες, που συνήθως γίνονται σε τρεις συνεδρίες ανά 20 ήμερο, ενώ fillers μπορεί να χρειαστούν για να γεμίσουν βαθιές ρυτίδες. H βουτυλική τοξίνη (Botox) χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο μεσόφρυδο και στο μέτωπο, που εντάθηκαν από τη συνοφρύωσή μας στο δυνατό φως. Τέλος, η ήπια δερμοαπολέπιση με εφαρμογή Laser-Fractional θα διώξει τις πανάδες και διχρωμίες που κληρονομήσαμε από τον ήλιο. Όλες αυτές οι θεραπείες θα επαναφέρουν τη λάμψη στο πρόσωπο και θα καθυστερήσουν την όποια χαλάρωση στο δέρμα, αφού ταυτόχρονα προσφέρουν και σύσφιξη αποκαθιστώντας την ελαστικότητά του.

Τι πρέπει να προσέχω;

Έλεγχος των σπίλων και των υπερκερατώσεων είναι απολύτως απαραίτητος αυτή την περίοδο, γιατί πέρα από την ομορφιά, η υγεία θα πρέπει να είναι η πρωταρχική μας έγνοια. Η αντιμετώπιση προβληματικών βλαβών από τον ήλιο στο δέρμα μπορεί να είναι συντηρητική (κατάλληλες φαρμακευτικές αλοιφές, laser) ή χειρουργική. Ο γιατρός θα το αποφασίσει. Σημείωσε ότι η σωστή επιλογή και εφαρμογή των θεραπειών από τον πλαστικό χειρουργό προδικάζει και το αποτέλεσμα.

Γαβριήλ Στρατής, πλαστικός χειρουργός
I N F O
Γαβριήλ Στρατής, πλαστικός χειρουργός (Diplomate of European Board of Plastic Surgery), Ζαλοκώστα 4, Αθήνα, τηλ. 210 3600413/414/415, info@sgabriel, Facebook: Στρατής Γαβριήλ-Stratis Gabriel Plastic Surgeon