Δρ. Rangan Chatterjee: Oι 4 πυλώνες της ευζωίας χαλάρωση, διατροφή, κίνηση, ύπνος

Δρ. Rangan Chatterjee: Oι 4 πυλώνες της ευζωίας χαλάρωση, διατροφή, κίνηση, ύπνος

«Σκοπός του βιβλίου είναι να σας προσφέρει ένα απλό, εφικτό πλάνο για να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Δεν ασχολείται με το είδος των συμβουλών υγείας που διαβάζουμε εδώ και χρόνια. Προσπάθησα να κινηθώ πέρα από τις δίαιτες του συρμού και τα εντατικά προγράμματα γυμναστικής του τύπου “αποκτήστε γρήγορα το σώμα που ονειρεύεστε”. Η υγεία μας είναι εξαιρετικά πολυσύνθετη – κι εγώ θέλω να απλουστεύσω τα πράγματα».

Δρ. Rangan Chatterjee

Η καλή υγεία επιτυγχάνεται έξω από τα ιατρεία – όχι μέσα σε αυτά. Αυτό πιστεύει ο συγγραφέας αυτού του πρωτοποριακού βιβλίου, δρ Ράνγκαν Τσάτερτζι, διάσημος από την εκπομπή του Γιατρός στο Σπίτι του BBC και εμβληματική μορφή του κλάδου της «προοδευτικής ιατρικής». «Ο ίδιος ο τρόπος ζωής μας μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί το καλύτερο φάρμακο», ισχυρίζεται ο δρ Τσάτερτζι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε επηρεάζει την υγεία μας ή μπορεί να αποτελεί και αιτία ασθένειας. Ελάχιστοι από εμάς όμως γνωρίζουμε ότι μια αλλαγή στη διαβίωσή μας μπορεί να είναι όχι μόνο θεραπεία, αλλά και πρόληψη για καλή υγεία. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς, να προλάβουμε, ακόμα και να αναστρέψουμε πολλές ασθένειες. Ακολουθώντας τις αρχές του επαναστατικού προγράμματος που προτείνει ο δρ Ράνγκαν Τσάτερτζι, θα βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία, θα αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση και θα τη διατηρήσουμε, ώστε να απολαύσουμε μια εξαιρετική ποιότητας ζωής.

Με μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στην αιτία και όχι στο σύμπτωμα, και με κεντρική αντίληψη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα «μεγάλο διασυνδεδεμένο σύστημα», ο δρ Τσάτερτζι αποδεικνύει εμπεριστατωμένα ότι η καλή ποιότητα ζωής δεν απαιτεί περίπλοκες παρεμβάσεις. Γι’ αυτό τον σκοπό εστιάζει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως τους αποκαλεί ο ίδιος: τη Χαλάρωση, τη Διατροφή, την Κίνηση και τον Ύπνο. Για κάθε πυλώνα «συνταγογραφεί» ορισμένες απλές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις που θα μας επιτρέψουν να πάρουμε εμείς οι ίδιοι τα χέρια μας το πηδάλιο και να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Αντί για φάρμακα, ο δρ Τσάτερτζι προτείνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως να υιοθετούμε λιτά μικρογεύματα, να περπατάμε περισσότερο, να τηρούμε σταθερό ωράριο ύπνου, να ζούμε χωρίς οθόνες μία ημέρα την εβδομάδα κ.ά. Βασισμένο σε ρηξικέλευθα δεδομένα σύγχρονων επιστημονικών ερευνών και στην ιατρική εμπειρία του συγγραφέα, Οι 4 Πυλώνες της Ευζωίας αποτελούν έναν συναρπαστικό οδηγό καλής υγείας και μακροβιότητας.

Ο Δρ Rangan Chatterjee είναι πρωτοπόρος του νέου πεδίου της προοδευτικής ιατρικής και εμβληματική μορφή της ιατρικής που αλλάζει εντελώς τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας. Υιοθετώντας και εφαρμόζοντας μια ευρύτερη προσέγγιση της υγείας, την οποία παρουσιάζει η καινοτόμος τηλεοπτική σειρά του BBC 1, Doctor in the House, ο δρ Chatterjee έγινε γνωστός για την ικανότητά του να ανακαλύπτει την κύρια αιτιολογία διαφόρων παθήσεων. Είναι μόνιμος γιατρός-συνεργάτης της εκπομπής Breakfast του BBC 1, τακτικός σχολιαστής στο ραδιόφωνο του BBC και ομιλητής TEDx σε θέματα εξάλειψης των ασθενειών.

συγγραφέας

drchatterjee.com

Facebook: DrChatterjee

Instagram: @DrChatterjee

Twitter: @drchatterjeeuk

Podcast: Feel Better, Live More

Συνταγματάρχου Δαβάκη 10 & Μυλοποτάμου, 115 26, Αθήνα

Τηλ.: 210 3390204 • Fax: 210 3390209 • e-mail: info@pediobooks.gr

www.pediobooks.gr