Μπέσυ Μάλφα - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο φόβος που έχουν όταν δουλεύουν μαζί!

Μπέσυ Μάλφα - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο φόβος που έχουν όταν δουλεύουν μαζί!

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα είναι ενα από τα ταλαντούχα ζευγάρια τόσο στη σκηνή, όσο και στη ζωή. Εξωστρεφείς, με χιούμορ και ευαισθησίες, γίνονται αμέσως αγαπητοί -κάτι που το διαπίστωσα από πρώτο χέρι. Οι δυο τους είναι χαρούμενοι, αφού βρίσκονται στο στάδιο των προβών, για την Άγρια Δύση, μια κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη.

Μια μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο. «Επέλεξα τους ηθοποιούς γιατί είναι ταλαντούχοι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… Η Πηνελόπη Πλάκα ήταν η “κόρη” μου στο Είναι Στιγμές. Τη νιώθω κοντά μου και υπάρχουν ακόμη δύο τρεις κοπέλες που τις βλέπω έτσι, σαν κόρες μου, σαν φίλες μου. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Τάσος Κονταράτος ήταν μαζί μου στο Φάκελος Ρίτα Χέιγουορθ. Τον νιώθω και αυτόν σαν φίλο μου και παιδί μου. Παίζει σημαντικό ρόλο να νιώθω πως οι ηθοποιοί μου είναι αγαπημένοι» μου λέει η Μπέσσυ ξεκινώντας την κουβέντα.

Δείτε ακόμη: Αναστασία Περράκη: Αγκαλιές και φιλιά με το νεαρό σύντροφο της!

Πώς και επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο;

Γ.Σ. Μου προτάθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και την Create4Art. Το πρότεινα στην Μπέσσυ και για τη σκηνοθεσία, οπότε και συμφωνήσαμε.

Το γνωρίζατε το έργο;

Γ.Σ. Όχι, δεν το ήξερα.

Μ.Μ. Ναι, το είχα δει και μου άρεσε πολύ. Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι φίλος και μη σου πω πως είχα ζηλέψει κιόλας, επειδή θα ήθελα να είχα παίξει…

Μπέσσυ, είναι πρόκληση η σκηνοθεσία, ε;

Πάντα! Με απασχολούσε βαθιά από τότε που ήμουν χορογράφος και δασκάλα χορού. Είναι ένα θέμα που με έτρωγε. Μη σου πω ότι η θητεία μου ως ηθοποιού έκρυβε βαθιά μέσα της την ανάγκη μου να σκηνοθετήσω κάποια στιγμή. Οι σκηνοθέτες με τους οποίους δούλεψα ήταν μεγάλο σχολείο. Κι ήταν μεγάλο σχολείο γιατί είμαι πολύ πειθαρχημένη ηθοποιός, λόγω του ότι είμαι χορεύτρια κι έχω μάθει να πειθαρχώ στην κίνηση. Έχω σπουδάσει και όπερα… Όπως καταλαβαίνεις, η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική. Το γεγονός πως προσπαθούσα να πετύχω όσα μου ζητούσαν οι σκηνοθέτες μου με έκανε να σκέφτομαι, να παρατηρώ και να μαζεύω υλικό.

Η Μπέσσυ βγάζει την αυστηρότητα των σκηνοθετών της όπερας;

Γ.Σ. Τι να σου πω, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με σκηνοθέτη της όπερας. (γέλια) Γενικά, σέβομαι και ακούω τους σκηνοθέτες. Εκτός και αν με βγάζει από τα ρούχα μου. Οπότε τότε φεύγω από τη δουλειά. Δεν συνεργάζομαι για πρώτη φορά με την Μπέσσυ. Είναι από τους σκηνοθέτες που ξέρουν τι θέλουν και έρχεται πάντα διαβασμένη. Οπότε το σέβεσαι αυτό. Όλες οι συμβουλές της, όλα όσα ζητάει είναι προϊόν μελέτης, οπότε σε φέρνει εκεί ακριβώς που θέλει. Είναι και ανοιχτή σε προτάσεις.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η πρώτη φωτογραφία του γιου της! Η τρυφερή ανάρτηση στα social media!

Μ.Μ. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω με τους ηθοποιούς μου είναι η κίνηση. Λέγατε πριν για την όπερα. Την πειθαρχία της κίνησης και τη διάταξη στο χώρο την έχω διδαχτεί από το χορό. Άλλωστε το timing αλλά και το placing έχουν σημασία. Στηρίζομαι σε κάποιες δικές μου τεχνικές και μπορεί κάποιος να μπλοκάρει στην αρχή. Θεωρώ όμως πως, όταν φτιάξεις τη συγκεκριμένη φόρμα, τότε μπορείς να αφήσεις τους ηθοποιούς ελεύθερους να εκφραστούν. Έτσι κερδίζεις και από εκείνους.

Φαντάζομαι πως θα έχετε κουραστεί να απαντάτε στην ερώτηση για το πώς ως ζευγάρι ανταποκρίνεστε στις κοινές επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, χωρίς να υπάρχουν τριγμοί στη σχέση σας…

Γ.Σ. Θα σου πω για αρχή ότι γενικά δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστικός. Πάντα με ενοχλούσε αυτή η ερώτηση, δεν την καταλάβαινα ποτέ.

Μ.Μ. Μας φαίνεται περίεργο γιατί η δουλειά μας είναι ομαδική.

Γ.Σ. Δεν καταλαβαίνω. Γιατί θα πρέπει να έχει διαφορά το να δουλεύω με έναν άνθρωπο με τον οποίο ζω μαζί του; Γιατί να είναι αποτρεπτικός παράγοντας; Το μόνο αποτρεπτικό είναι πως απλώς υπάρχει ο κίνδυνος, αν η δουλειά δεν πάει καλά, να μείνουμε και οι δύο άνεργοι.

Μ.Μ. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά ευγενής άμιλλα. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια – έχουμε για όλες τις έννοιες διαφορετική λέξη. Είναι άλλο ο ανταγωνισμός, άλλο η ζήλια, άλλο η ευγενής άμιλλα. Θεωρώ ότι, αν θέλεις να ταυτιστεί το κοινό μαζί σου, πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ηθοποιών ευγενής άμιλλα.

Γ.Σ. Καλά, υπάρχουν και κόντρες, ανταγωνισμοί. Δεν πετυχαίνει πάντα…

Δεν κουβαλάτε τη δουλειά στο σπίτι; Δεν αναλύετε ως ζευγάρι όσα συμβαίνουν όταν δουλεύετε;

Μ.Μ. Κοίτα, έχουμε και τρία παιδιά να μεγαλώσουμε. Έχω κι ένα σπίτι κάποιων τετραγωνικών να καθαρίσω, να πλύνω, να μαγειρέψω… Δεν προλαβαίνω να συζητάω συνεχώς για θέατρο. Επίσης, έχουμε και μια τάση να απομονωνόμαστε ο καθένας στη σκέψη του. Δίνουμε πολύ χρόνο ο ένας στον άλλο, γι’ αυτό και συμβιώνουμε αρμονικά. Έχουμε το δικό μας τρόπο «ξεφουσκώματος». Χρειάζομαι συγκεκριμένο χρόνο για να αδειάσει το μυαλό μου. Προσωπικά, με το που επιστρέψω θα παρακολουθήσω ένα επεισόδιο από αγαπημένο μου σίριαλ. Ή θα κάνω κάποιες δουλειές. Όχι πως δεν υπάρχουν εντάσεις.

Είναι αυτό το μυστικό του επιτυχημένου γάμου σας; Να δίνεις στον άλλο χώρο;

Μ.Μ. Δεν ξέρω να απαντήσω με σιγουριά. Σίγουρα παίζει ρόλο τι έχεις ερωτευτεί στον άλλο. Αν έχεις ερωτευτεί τον εαυτό σου στον άλλο και μετά θέλεις να τον αλλάξεις (σ.σ. τον άλλο), ε, τότε, ποιον ερωτεύτηκες;

Μπορεί να έχει αλλάξει στην πορεία;

Μ.Μ. Ναι. Μπορεί να τον έχεις κάνει προβολή στον εαυτό σου. Ποιον ερωτεύτηκες; Όχι αυτόν, αλλά κάποιον που προσδοκούσες ή φανταζόσουν. Εσύ τι λες;

Γ.Σ. Α, όχι, αφήστε με. Αυτά τα ερωτήματα δεν ρισκάρω να τα απαντήσω γιατί συνεχώς πέφτω έξω.

Μ.Μ. Υπάρχει όμως ένα πράγμα στο οποίο έχουμε συμφωνήσει πως συμβαίνει… Πρέπει να θαυμάζεις τον άλλο.

Γ.Σ. Φυσικά! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Από τον Γιώργο Πράτανο και το περιοδικό People