Η τελευταία ανάρτηση του Ντέμη Νικολαΐδη στο Facebook - Την έκανε πριν από δυο μήνες

Όταν δεν γνώριζε κανείς τίποτα για τα προβλήματα στον γάμο του με την Δέσποινα Βανδή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η τελευταία ανάρτηση του Ντέμη Νικολαΐδη στο Facebook - Την έκανε πριν από δυο μήνες

Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς συνδύαζε άψογη τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, ενώ παρόλο που δεν ήταν πολύ ψηλός είχε έφεση στο σκοράρισμα με το κεφάλι και φημιζόταν για τη δύναμή του. Αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης σημείωσε πολλά και σπουδαία γκολ για τις ομάδες που αγωνίστηκε αλλά και για την εθνική Ελλάδας. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 2004, όταν κατέκτησε με την εθνική Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, έχοντας καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη έκανε από μικρή ηλικία τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Εθνικό. Την περίοδο 1991-92 που ο σύλλογος προβιβάστηκε στην Γ' Εθνική, έκανε και ο Νικολαΐδης το άλμα στην πρώτη ομάδα. Την επόμενη περίοδο (1992-93) καθιερώθηκε ως βασικός, σκοράροντας 7 γκολ σε 30 αγώνες, ενώ την επόμενη χρονιά εντυπωσίασε από νωρίς σημειώνοντας 7 γκολ σε 9 αγώνες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Το ντεμπούτο του στην εθνική Ελλάδας το έκανε το 1995 και τελευταίος του αγώνας ήταν στο Γιούρο 2004 όπου τελικά η Ελλάδα κατέκτησε το τρόπαιο, στον προημιτελικό κόντρα στην Γαλλία. Αγωνίστηκε συνολικά 54 φορές με τη γαλανόλευκη φανέλα και πέτυχε 17 γκολ, γεγονός που τον κατατάσσει 7ο σκόρερ όλων των εποχών.

Νωρίτερα, στο τέλος του 1999 είχε ανακοινώσει πως αποφάσισε να απέχει από την εθνική Ελλάδας, από κοινού με άλλους δύο συμπαίκτες του τότε στην ΑΕΚ, τον Ηλία Ατματσίδη και τον Μιχάλη Κασάπη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επέστρεψε έπειτα από προτροπή του Ότο Ρεχάγκελ το 2001.

Γεννήθηκε στο Γκίσεν της Γερμανίας, καθώς οι γονείς του ήταν μετανάστες εκεί, όμως σύντομα μετά τη γέννησή του επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη.

Από το 2003 μέχρι σήμερα, ήταν παντρεμένος με τη Δέσποινα Βανδή. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τη Μελίνα, γεννημένη το 2004 και τον Γιώργο, γεννημένο το 2007.

Το ζευγάρι, πλέον, έχει επιλέξει να τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους. Σε αντίθεση με την τραγουδίστρια που ανεβάζεις συνεχώς φωτογραφίες από την καθημερινότητά της ο Ντέμης δεν είναι τόσο ενεργός στα social media. Μάλιστα, την τελευταία του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την είχε κάνει τον Ιούνιο κι από τότε... σιγή ιχθύος.

Η τελευταία ανάρτηση του Ντέμη Νικολαΐδη στο Facebook

Η εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω δεν φανέρωνε πως υπήρχε κρίση στο γάμο τους. Μάλιστα, η τελευταία ανάρτηση του Ντέμη Νικολαΐδη στο Facebook ήταν στις 3 Ιουνίου, αφορούσε την ΑΕΚ και τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γενικότερα όμως, ο άλλοτε πρόεδρος της Ένωσης απέφευγε να μιλά δημόσια για την πρώην -πια- σύζυγό του και την οικογένειά του. Δεν του άρεσαν οι δημόσιες εμφανίσεις ενώ οι κάμερες και τα φλας ήταν το χειρότερό του.