Έλλη Τρίγγου: Το δημόσιο «μπράβο» στην Γερμανού - «Η επίθεση που δέχτηκες και όλα αυτά τα φρικτά...»

«Είμαστε σε μία εποχή που δημοσιογράφοι και οι ακτιβιστές απειλούνται οπότε είμαι ευγνώμων που το έκανες»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έλλη Τρίγγου: Το δημόσιο «μπράβο» στην Γερμανού - «Η επίθεση που δέχτηκες και όλα αυτά τα φρικτά...»

Στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται βρέθηκαν καλεσμένοι το μεσημέρι του Σαββάτου (22/1) η Έλλη Τρίγγου και ο Λευτέρης Χαρίτος. Η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης των Άγριων Μελισσών μίλησαν για τη σειρά και την επιτυχία που έχει σημειώσει -διαβάστε εδώ και ένα συγκλονιστικό spoiler-.

«Η σειρά έχει την αναφορά σε ένα παρελθόν που αγαπά η Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο κείμενο και συμπληρώνεται με ένα καστ ωραίων ηθοποιών» δήλωσε ο Λευτέρης Χαρίτος.

Από την μεριά της, η Έλλη Τρίγγου τόνισε: «Νιώθω ότι οι τηλεθεατές είχαν ανάγκη να παρακολουθήσουν κάτι που να τους συνδέει με το παρελθόν, ήταν η σωστή στιγμή.Οι «Άγριες Μέλισσες» ξεχώρισαν όμως και για έναν άλλο και σπουδαίο λόγο. Το γεγονός ότι καταπιάστηκαν με θέματα δύσκολα και που ορισμένα θεωρούνται αμφιλεγόμενα για την ελληνική τηλεόραση. Την ομοφυλοφιλία, τους βιασμούς, τη χούντα και άλλα πολλά».

Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή, η ηθοποιός απεύθυνε ένα μεγάλο μπράβο στην Ναταλία Γερμανού για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι σε καίρια θέματα επικαιρότητας.

Το μπράβο της Τρίγγου στην Γερμανού

«Αρπάζω την ευκαιρία να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για την επιλογή που έκανες για να φιλοξενήσεις τον Ιάσονα Αποστολόπουλο και να μιλήσετε για το προσφυγικό ένα θέμα που ξεκίνησε από το 2015 και μπορεί το θέμα να σταμάτησε για την κοινή γνώμη, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ.

Το να υποστηρίξεις όλη την κατάσταση που ακολούθησε και την επίθεση που δέχτηκες ως προς το φύλο και την ειδικότητά σου και όλα αυτά τα φρικτά που δεν είσαι η μόνη που της έχει συμβεί. Είμαστε σε μία εποχή που δημοσιογράφοι και οι ακτιβιστές δικάζονται και απειλούνται οπότε είμαι ευγνώμων που το έκανες, ευχαριστώ» ανέφερε η ηθοποιός.

Το ξέσπασμα της Τρίγγου για τις δολοφονίες

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο, ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα η τραγική κατάληξη της 31χρονης από τα χέρια του συντρόφου της λόγω... ζήλειας!

Η Έλλη Τρίγγου, η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και μεταξύ άλλων απάντησε και για το ελληνικό #metoo, αλλά και τις δολοφονίες των γυναικών που έχουν σοκάρει τον τελευταίο καιρό όλη την ελληνική κοινωνία.

Τι γνώμη έχεις για το #metoo;

Το κίνημα #metoo είναι η απολύτως φυσική εξέλιξη ως απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττει η ανθρωπότητα εις βάρος των γυναικών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Λέξεις όπως πατριαρχία, μισογυνισμός, γυναικοκτονία, έμφυλη βία απασχολούν τη ζωή μας. Γιατί τώρα; Γιατί έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο συλλογικός νους είναι σε θέση να αντιληφθεί την –καθόλου αυτονόητη τελικά- αλήθεια.

Ότι δηλαδή δεν είναι εντάξει να κακοποιείς ψυχολογικά, σωματικά ή σεξουαλικά μια γυναίκα επειδή είναι γυναίκα. Δεν είναι εντάξει να βιάζεις ομαδικά μια γυναίκα και μετά να την πετάς στα βράχια. Δεν είναι εντάξει να σκοτώνεις τη γυναίκα σου πάνω στον καβγά και μετά να σκηνοθετείς ψεύτικες ληστείες. Δεν είναι εντάξει να σκοτώνεις την κοπέλα σου κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Δεν είναι εντάξει να απαγάγεις, να βιάζεις και να εκδίδεις μια γυναίκα παρά τη θέλησή της.

Τίποτα από όλο αυτά δεν είναι εντάξει και για κάθε γυναίκα που βρίσκει τη δύναμη να σπάσει τη σιωπή της, αυτή η δύναμη υπερπολλαπλασιάζεται, φτάνει πολύ μακριά και δημιουργεί μια φωνή τόσο δυνατή που σκεπάζει κάθε άλλον ήχο. Κάθε αμφισβήτηση, κάθε αδιαφορία, κάθε συγκάλυψη, κάθε “κακιά στιγμή”. Καμία άλλη κακιά στιγμή, καμία γυναίκα μόνη από εδώ και στο εξής.

Κανένα κακοποιημένο παιδί, κανένας δολοφονημένος ομοφυλόφιλος, κανένας πνιγμένος μετανάστης, καμία Ελένη, καμία Κάρολαϊν, καμία Γαρυφαλλιά, κανένας Ζακ, κανένας Τζορτζ, κανένας Σάμιουελ, κανένας Βαγγέλης, καμία Δήμητρα. Η λίστα των μαρτύρων είναι ατελείωτη και ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Είναι ευθύνη όλων μας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.