Συντετριμμένος ο Νίκος Κοκλώνης με τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Έσπασε η καρδιά μου με... »

«Αυτό που όλοι προσευχόμαστε...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Συντετριμμένος ο Νίκος Κοκλώνης με τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Έσπασε η καρδιά μου με... »

Οι σπαρακτικές αναρτήσεις για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία έχουν κατακλύσει τα social media. Τόσο διάσημοι άνθρωποι όσο και απλοί πολίτες εκφράζουν την φρίκη που τους προκαλεί η είδηση του πολέμου.

Ο Νίκος Κοκλώνης δεν άντεξε και λύγισε με το τραγικό video, που κυκλοφορεί με ένα μωρό στην Ουκρανία να κλαίει, και έκανε ένα άκρως συγκινητικό story.

Η ευαισθησία του παραγωγού - παρουσιαστή είναι γνωστή για τα κοινωνικά ζητήματα, την αδικία και την ανισότητα καθώς συχνά στηρίζει φιλανθρωπικές δράσει και ιδρύματα.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη

«Έσπασε η καρδιά μου με αυτή την μικρούλα που μέσα στην παιδική αθωότητα, την αγνότητα της ηλικίας της, λέει μόνο την αλήθεια της: «Δεν θέλω να πεθάνω». Κι αυτό που όλοι προσευχόμαστε, «θέλω να τελειώσει αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται»

Tο post του Νίκου Κοκλώνη στο Instagram

H πρώτη αποτίμηση των νεκρών στην Ουκρανία

Αιματηρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μαίνονταν αργά το βράδυ της Πέμπτης, ακόμα και σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το Κίεβο, ενώ ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ πέρασε στον έλεγχο της Ρωσίας, λίγες ώρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επίθεση στην Ουκρανία, τόσο από αέρος όσο και από εδάφους.

Η πρώτη ημέρα της επιχείρησης χαρακτηρίστηκε «επιτυχής» από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας, κυρίως στη Δύση.Η επίθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα, αφού ο Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών, φιλορωσικών περιοχών του Ντονμπάς.

«Έλαβα την απόφαση για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση», με στόχο «την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», όπως ανέφερε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα σήμερα. Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι Ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους. Για να δικαιολογήσει την εισβολή, ο Πούτιν επανέλαβε τις κατηγορίες περί «γενοκτονίας» στα εδάφη των αυτονομιστών, επικαλέστηκε την έκκληση για βοήθεια εκ μέρους τους και κατήγγειλε την «επιθετική» πολιτική του ΝΑΤΟ.

Λίγο μετά την ομιλία του Πούτιν, ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κραματόρσκ, μια πόλη στα ανατολικά όπου εδρεύει το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, στο Χάρκοβο, την Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μαριούπολη, το μεγαλύτερο λιμάνι στην ανατολική Ουκρανία.