Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά

Τα σπαρακτικά λόγια της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις στην Ουκρανία από το πρωί της Πέμπτης (24/2). Η Ρούλα Κορομηλά από τη μεριά της λοιπόν θέλησε να κάνει μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram προκειμένου να σχολιάσει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η αγαπημένη παρουσιάστρια, η οποία πολύ συχνά τοποθετείται μέσω Instagram και παραθέτει τις απόψεις της για θέματα της επικαιρότητας, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μία φωτογραφία από την Ουκρανία, στην οποία απαθανατίζεται μία οικογένεια που ζητάει να σταματήσει ο πόλεμος.

Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνει και ένα βίντεο, στο οποίο ένα παιδάκι με δάκρυα στα μάτια δηλώνει πως δεν θέλει να πεθάνει (δείτε το εδώ).

Η ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρούλα Κορομηλά πόλεμος Ουκρανία

H πρώτη αποτίμηση των νεκρών στην Ουκρανία

Αιματηρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μαίνονταν αργά το βράδυ της Πέμπτης, ακόμα και σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το Κίεβο, ενώ ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ πέρασε στον έλεγχο της Ρωσίας, λίγες ώρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επίθεση στην Ουκρανία, τόσο από αέρος όσο και από εδάφους.

Η πρώτη ημέρα της επιχείρησης χαρακτηρίστηκε «επιτυχής» από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας, κυρίως στη Δύση.Η επίθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα, αφού ο Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών, φιλορωσικών περιοχών του Ντονμπάς.

«Έλαβα την απόφαση για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση», με στόχο «την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», όπως ανέφερε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα σήμερα. Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι Ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους. Για να δικαιολογήσει την εισβολή, ο Πούτιν επανέλαβε τις κατηγορίες περί «γενοκτονίας» στα εδάφη των αυτονομιστών, επικαλέστηκε την έκκληση για βοήθεια εκ μέρους τους και κατήγγειλε την «επιθετική» πολιτική του ΝΑΤΟ.

Λίγο μετά την ομιλία του Πούτιν, ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κραματόρσκ, μια πόλη στα ανατολικά όπου εδρεύει το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, στο Χάρκοβο, την Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μαριούπολη, το μεγαλύτερο λιμάνι στην ανατολική Ουκρανία.