Στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη ο Γιώργος Γαλίτης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην επιτυχία της σειράς «Ο κακός Βεζύρης», ενώ, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην απώλεια του Χρήστου Ευθυμίου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στην επιτυχημένη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».
Ο Γιώργος Γαλίτης, μάλιστα, πρόσφατα είχε αναφερθεί και στα όσα γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο, με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους συναδέλφους τα να αυξάνονται συνεχώς.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Γαλίτη
Θυμάστε πώς σας αντιμετώπιζε ο κόσμος έξω;
Υπήρχε πολύ μεγάλη αγάπη και αποδοχή του κόσμου που έβλεπε τη σειρά. «Γεια σου Βεζύρη» μου φώναζαν όπου περπατούσα. Ή όταν ήμασταν με τη Ναταλία Καποδίστρια και όλους τους ηθοποιούς, της φώναζε ο κόσμος «Γεια σου είδωλο», κλπ. Αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες όλοι.
Αυτό είναι το ωραίο της κωμωδίας! Είχαν ξεχωρίσει ατάκες και αυτό μας έδινε μεγάλη χαρά. Όπως σήμερα είναι τα social media και οι ατάκες που δημιουργούνται, έτσι γινόταν τότε με τη δύναμη της τηλεόρασης. Σήμερα δεν βλέπει ο κόσμος τηλεόραση όπως τότε και ειδικά η νεολαία.
Με τους ηθοποιούς έχετε επαφές σήμερα;
Με τον Χάρη Ρώμα πολλές, αφού συνεργαζόμαστε θεατρικά και υπάρχει μια πολύ μεγάλη περίπτωση να συνεργαστούμε και τηλεοπτικά σε αυτό που ετοιμάζει τώρα. Όποτε βρισκόμαστε με τους υπόλοιπους, νιώθουμε όμορφα και πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Θυμόμαστε με μια γλύκα αυτή τη δουλειά και την εποχή γενικότερα.
Ο Χρήστος Ευθυμίου όμως λείπει…
Από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος, ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Ήταν ένας απίθανος συνεργάτης, αστείος και με πολύ χιούμορ και γλυκύτητα. Ήταν πολύ ωραίο το δίδυμο που είχαν δημιουργήσει με τον Χάρη Ρώμα μέσα στη σειρά.
Λίγα λόγια για τον Χρήστο Ευθυμίου
- Ο Χρήστος Ευθυμίου (Λαμία, 3 Αυγούστου 1900 – 4 Μαΐου 1971) ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
- Η καταγωγή του ήταν από το Κωσταλέξι Φθιώτιδος. Ήταν διπλωματούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και το 1929 φοίτησε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου, από την οποία και βγήκε αριστούχος μετά από τετραετή φοίτηση.
- Το 1929 έκανε τη πρώτη του θεατρική παρουσία με το θίασο Κυβέλης και μετά από μια διετία προσκλήθηκε ως ιδρυτικό μέλος του Βασιλικού Θεάτρου, όπου και υπηρέτησε ως βασικό στέλεχος και ως ένας εκ των πρωταγωνιστών του.
- Από τη θέση αυτή διέπρεψε ως κωμικός ιδίως σε έργα του Μολιέρου, του Σαίξπηρ, αλλά και σε χαρακτηριστικούς ελληνικούς λαογραφικούς ρόλους ελληνικών έργων.
- Αξιόλογη επίσης ήταν και η παρουσία του στον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ρόλοι του στις ταινίες Ο γυναικάς και Ένας βλάκας και μισός είναι αυτοί για τους οποίους μνημονεύεται περισσότερο.
- Επίσης χαρακτηριστική υπήρξε η επί μακρόν συμμετοχή του σε καθημερινές απογευματινές ραδιοφωνικές πεντάλεπτες “παρλάτες” με την ατάκα “Αχ τι τραβάω!”
- Μετά τον θάνατο του Βασίλη Λογοθετίδη, το 1960, τέθηκε επικεφαλής του θιάσου του εκλιπόντος κωμικού.
- Το 1952 τιμήθηκε από τον βασιλιά Παύλο με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Γεωργίου Α΄ και από τη γαλλική κυβέρνηση για την εξαίρετη ερμηνεία του των έργων του Μολιέρου με το Τάγμα των Ακαδημαϊκών Φοινίκων.