Super Κατερίνα: Πυρ και μανία η Καινούργιου - «Αυτό είναι ντροπή, χυδαίο! Θα τρελαθώ τελείως»

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Super Κατερίνα: Πυρ και μανία η Καινούργιου - «Αυτό είναι ντροπή, χυδαίο! Θα τρελαθώ τελείως»

Το καρναβάλι τελείωσε, ωστόσο διάφορες εικόνες από τους εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τα εντυπωσιακά άρματα, οι παρελάσεις και οι στολές είναι η θετική πλευρά, υπάρχει όμως και η αρνητική.

Σε κάποια μέρη, συγκεκριμένα, τα κοστούμια και τα άρματα είχαν μία διάθεση σάτιρας κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του συζύγου του, Tyler McBeth, γεγονός που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβική επίθεση, με τα αντίστοιχα σχόλια να είναι επίσης πολλά (δείτε εδώ τη στιγμή που στην Κέρκυρα καίνε καρικατούρα του ντυμένη με γυνακεία εσώρουχα).

Το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου για την σάτιρα κατά του Στέφανου Κασσελάκη στο καρναβάλι

Για το γεγονός αυτό μίλησε η Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου. Διαφώνησε, μάλιστα, έντονα με τον Δήμαρχο Ευρώτα, Δήμο Βέργο, ο οποίος βγήκε σε ζωντανή σύνδεση και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

«Αυτό δεν είναι σάτιρα, αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό. Αυτή η εικόνα που είδαμε είναι άκρως ντροπιαστική, δεν τιμάει τον δήμο σας. Πώς αφήσατε κάτι τέτοιο;», είπε αρχικά η παρουσιάστρια, με εκείνον να εξηγεί: «Τι άρματα θα παρουσιάσουν, η δημοτική Αρχή δεν τα γνωρίζει. Είχαν και για μένα άρμα, επειδή κάναμε αύξηση στα τέλη. Εγώ δεν το παρεξήγησα», επισημαίνοντας πως αυτό ήταν ένας τρόπος να σατιρίσουν την αντιπαράθεση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την Έφη Αχτσιόγλου.

«Αυτό είναι ντροπή, χυδαίο, είναι ομοφοβικό σχόλιο. Θα τρελαθώ τελείως. Βλέπουμε μία καρικατούρα του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με εσώρουχο τσαντάκι, τακούνια και ήθελε να πει για την αντιπαράθεση με την κυρία Αχτσιόγλου; Δεν είναι πολιτική σάτιρα, μόνο και μόνο το τι φοράει ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι ντροπιαστικό. Σας αρέσει αυτή η εικόνα να βγαίνει για την πόλη σας για τον τόπο σας;», τόνισε τότε η ίδια.

«Είμαι ένας άνθρωπος του πολιτισμού που από τα μικρά μου παιδικά χρόνια, είμαι σε συλλόγους με βλάχικους γάμους και κάνουμε πολιτική σάτιρα. Είναι ένα ιστορικό καρναβάλι, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να το υποβαθμίζουμε», απάντησε στη συνέχεια ο δήμαρχος, για να καταλήξει η παρουσιάστρια:

«Έχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις και το καλό είναι ότι πολλοί άνθρωποι, ακόμη και από την περιοχή σας, διαφώνησαν με αυτό. Οπότε θα πρέπει να δείτε τι θα κάνετε…».