Δεν ξέρεις πως να κρατήσεις την ερωτική σπίθα αναμμένη; Αυτές είναι οι 5 συμβουλές...

Σώσε τη σχέση σου...

Δεν ξέρεις πως να κρατήσεις την ερωτική σπίθα αναμμένη; Αυτές είναι οι 5 συμβουλές...

Πιστεύετε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Ή πως μακροχρόνια σχέση σημαίνει αυτομάτως και ρουτίνα, συνήθεια και έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος; Δε χρειάζεται να είναι έτσι. Σύμφωνα με τη Huffington Post, η ερωτική φλόγα δε χρειάζεται να σβήσει και η ερωτική επιθυμία μπορεί να παραμείνει ζωντανή ακόμα και μετά από 20, 30 ακόμα και 60 χρόνια γάμου!

Να 5 συμβουλές από ειδικούς, που αν τις ακολουθήσουμε θα μπορέσουμε να κρατήσουμε άσβεστη την ερωτική σπίθα στη μακροχρόνια σχέση μας: Διαβάστε παρακάτω...

Διατηρήστε την ερωτική επιθυμία
Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Esther Perel, είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση να μην καταπατάται ο ερωτικός χώρος, δηλαδή να διαχωρίζεται το ερωτικό παιχνίδι από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Για παράδειγμα, ένας τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι να έρχεται ποτέ η δουλειά (μέσω του κινητού, του laptop κτλ) στην κρεβατοκάμαρα.

Δείτε ακόμη: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο αγαπημένος σου... σκέφτεται ακόμη την πρώην του!

Να είστε θετικά προδιαθετημένοι απέναντι στον σύντροφό σας
Ο ψυχολόγος Marcel Zentner, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μετά από έρευνα που διεξήγαγε σε δείγμα 470 ατόμων συμπέρανε πως είναι σημαντικό να διατηρούνται σε μια μακροχρόνια σχέση αυτό που ονομάζει "θετικές ψευδαισθήσεις", με την έννοια ότι όσο καλύτερη είναι η γνώμη κάποιου για το ποιόν και το χαρακτήρα του ανθρώπου που έχουν δίπλα τους, τόσο καλύτερα λειτουργεί και η σχέση. Όσοι άνδρες και γυναίκες εξακολουθούσαν να θεωρούν τους συντρόφους τους ιδανικούς, δεν έμοιαζαν να έχουν πρόβλημα με τη ρουτίνα, τη συνήθεια και τη σχέση εν γένει.

Αυθορμητισμός, πόσο σημαντικός!
Σύμφωνα με την κα Perel τονίζει τη σημασία του αυθορμητισμού και το πόσο αυτός επηρεάζει το σεξ σε μία μακροχρόνια σχέση, προκειμένου να μην είναι πάντα η ερωτική πράξη προσχεδιασμένη και "στον αυτόματο". Η ειδικός σε θέματα σεξουαλικότητας Dr. Laura Berman ωστόσο πιστεύει πως ένας τρόπος να δημιουργηθούν συνθήκες για να μπορέσει κάποιος να δράσει αυθόρμητα, είναι και τα "ραντεβού για σεξ". Αν πχ ένα ζευγάρι έχει προγραμματίσει ένα "sex date" μία προκαθορισμένη μέρα, τότε και οι δύο σύντροφοι θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για να γίνει η ερωτική τους συνεύρεση πιο "πικάντικη" -πχ ο ένας από τους δύο μπορεί να σκεφτεί να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι μέσω μηνυμάτων στο κινητό, αρκετές ώρες πριν το ραντεβού.

Δείτε ακόμη: Μήπως σε βαρέθηκε; Τα σημάδια που στο δείχνουν ξεκάθαρα...

Μην ξεχνάτε την ιστορία σας
Η κλινική ψυχολόγος Dr. Barbara Markway διαπιστώνει πως ένας τρόπος για να ανάψει ξανά η ερωτική φλόγα -ακόμα και για ζευγάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου- είναι να μιλήσει το ζευγάρι για το ξεκίνημα της σχέσης του. Όταν θυμόμαστε το ανατρέχουμε στο παρελθόν και θυμίζουμε στον εαυτό μας πώς ξεκίνησε η ιστορία αγάπης μας, μας έρχονται στο μυαλό όλοι οι λόγοι για τους οποίους ερωτευτήκαμε τον σύντροφό μας. Μας βοηθά επίσης να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι η σχέση μας δε χτίστηκε μέσα σε μια μέρα, αλλά χρειάστηκε χρόνο και τριβή.

Δείτε ακόμη: Κεφάλαιο απιστία: Πως θα "ξεσκεπάσεις" τον σύντροφό σου σε μερικά βήματα!

Το εγκεφαλικό παιχνίδι πρέπει να προηγείται του ερωτικού
Ο ειδικός σε θέματα σεξουαλικότητας Dr. Ian Kerner τονίζει πως το σεξ δεν αφορά μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και μας συμβουλεύει να μην υποτιμούμε τα όσα προηγούνται της ερωτικής πράξης και να μη βιαζόμαστε να βρεθούμε στο κρεβάτι. Εξάλλου η παράταση της ανυπομονησίας κάνει το σεξ ακόμα πιο απολαυστικό.