4+1 πράγματα που σε κρατάνε πίσω μετά από έναν χωρισμό

Πέταξέ τα και προχώρα!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
4+1 πράγματα που σε κρατάνε πίσω μετά από έναν χωρισμό

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν δεν γίνεται με ευνοϊκές συνθήκες! Εμείς σου βρήκαμε, ποια είναι αυτά τα 4+1 πράγματα στα οποία "κολλάς" μετά το χωρισμό και σε κρατάνε πίσω!

Δεν έχει σημασία αν ήσουν σε σχέση για 5 μήνες ή 5 χρόνια. Το να προχωρήσεις μετά από έναν χωρισμό είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολο. Συνηθίζεις να έχεις τον σύντροφό σου στη ζωή σου, να κάνετε τα αστεία σας και να μοιράζεστε τα ίδια όνειρα. Όταν λοιπόν έρχεται το τέλος, μπορεί να μην ξέρει τι να κάνεις, ειδικά αν ο χωρισμός είναι άσχημος.

Εμείς βέβαια σου έχουμε βρει και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες να χωρίσεις πολιτισμένα χωρίς φωνές και υστερίες!

Ακόμα κι όταν έχεις την πρόθεση να προχωρήσεις, είναι πολύ εύκολο να πέσεις πάλι σε παλιές συνήθειες και να κάνεις πράγματα που σε δυσκολεύουν από το να ξεπεράσεις τον πρώην σου!

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες...

Το να "τσεκάρεις" διαρκώς το προφίλ του στα social media

Μιας και έχεις συνηθίσει να έχεις τον σύντροφό σου στη ζωή σου, μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να σταματήσεις να ελέγχεις τι ανεβάζει στα social. Την επόμενη φορά που θα πας να πιάσεις το κινητό σου, άστο αμέσως κάτω!

Αντ' αυτού κάντον unfollow από όλες τις πλατφόρμες και σκέψου να διαγράψεις τις εφαρμογές σου για λίγο καιρό για να μην μπεις στον πειρασμό.

Το να του στέλνεις μηνύματα

Δεν έχει σημασία αν απαντάει ή όχι. Το να κρατάς επαφή με τον πρώην σου μποτεί να προκαλέσει μόνο πόνο. Και δεν το λέω μόνο εγώ, τα έχουν πει και οι ειδικοί!

Κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και σβήσε τον αριθμό του από το κινητό σου. Συγκεντρώσου σε άλλες πτυχές της ζωής σου για τώρα. Θα αισθανθείς πολύ καλύτερα, από τη στιγμή που θα σταματήσεις να κοιτάς το κινητό σου.

Το να σκέφτεσαι τι πήγε στραβα

Εντάξει δε σε κατηγορούμε. Είναι απολύτως κατανοητό το να κάθεσαι να σκέφτεσαι για ώρες τη σχέση σου και τι πήγε λάθος. Αλλά από ένα σημείο και μετά, μιλάμε για μία συνήθεια που σε κρατάει κολλημένη στο παρελθόν.

Εάν πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται επί ώρες τι συνέβη, προσπάθησε να απασχοληθείς με κάτι άλλο αμέσως. Στείλε μήνυμα σε κάποιον φίλο σου, πήγαινε μία βόλτα. Και αν αυτό συνεχιστεί, μην διστάσεις να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Μπορεί να σε βοηθήσει να καταλήξεις σε μερικά συμπεράσματα, ώστε επιτέλους να ηρεμήσεις.

Αναλώνεσαι στις αναμνήσεις

Μπορείς να κρατήσεις μία δύο φωτογραφίες από τον καιρό της σχέσης σου, αλλά πρόσεξε μην βρεις τον εαυτό σου περικυκλωμένο από αναμνήσεις. Για παράδειγμα, μην διανοηθείς να φορέσεις το μπλουζάκι του και να ξαπλώσεις στο κρεβάτι. Συγκεντρώσου!

"Κολλάς" στη ρουτίνα σου

Ξέρουμε... Είναι δύσκολο να ετοιμάσεις μία νέα ζωή μετά τον χωρισμό. Το να αλλάξεις όμως την ρουτίνα σου, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητικό για να προχωρήσεις.

Άκουσε μας και πάμε γι' άλλα!