Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό που θα φάτε στη ζωή σας! Χρειάζεστε μόνο μια πατάτα και ένα αβγό!

Σίγουρα αυτό δεν το ξέρατε!

Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό που θα φάτε στη ζωή σας! Χρειάζεστε μόνο μια πατάτα και ένα αβγό!

Πήρε ένα αυγό και το έριξε μέσα σε μια πατάτα! Το αποτέλεσμα; Το καλύτερο πρωινό της ζωής σας!

Σας αρέσει να πηγαίνετε για κάμπινγκ η για ψάρεμα; Σας αρέσει να περνάτε τις ώρες σας αργά το βράδυ στην θάλασσα η έξω από μια σκηνή; Τότε θα λατρέψετε και την παρακάτω ιδέα. Διαβάστε παρακάτω...

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι «NorthSurvival» και μας δείχνει πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εύκολο και υγιεινό πρωινό.

Πήρε μια πατάτα και την «άδειασε» στην συνέχεια έσπασε το αβγό και το έριξε στο εσωτερικό της πατάτας και την έβαλε στην φωτιά.

Το κανάλι NorthSurvival σημειώνει ότι αυτός δεν είναι ένας τρόπος επιβίωσης – είναι απλά ένας έξυπνος τρόπος για να μαγειρέψουμε ένα αυγό.

10+1 πιο συνηθισμένα λάθη κατά το μαγείρεμά των αβγών!

Και όμως υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε κατά το μαγείρεμα των αβγών καθημερινά από το βραστό μέχρι και το τηγανιτό.

Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, σου βρήκαμε τα λάθη που κάνουμε όλοι με την ελπίδα την επόμενη φορά που θα κάνεις τηγανητό αυγό να φτάσει κάτασπρο και λαμπερό στο πιάτο σου. Διαβάστε παρακάτω...

1ο λάθος: Σπας τα αυγά στα πλαϊνά του πιάτου. Σπάσε το αυγό σε επίπεδη επιφάνεια ή σε ένα μικρότερο μπολ, ώστε να εμποδίσεις τα τσόφλια να πέσουν στο μείγμα σου.

2ο λάθος: Ρίχνεις τα αυγά σε νερό που ήδη βράζει. Ξεκίνα το βράσιμο των αυγών σου σε κρύο νερό και μόλις έρθει σε βρασμό απομάκρυνε τα από τη φωτιά. Άσε τα αυγά μέσα στο καυτό νερό για 10 λεπτά περίπου, προσέχωντας να μην παρα-μαγειρευτούν γιατί θα μυρίσουν.

3ο λάθος: Ξεφλουδίζεις τα αυγά όταν είναι ακόμα ζεστά. Ξεφλούδισε τα αυγά μόλις κρυώσουν τελείως, ώστε να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσεις τα τσόφλια χωρίς να το “τραυματίσεις”.

4ο λάθος: Ψήνεις την ομελέτα σε δυνατή φωτιά. Ψήσε την ομελέτα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας την με απαλές κινήσεις, με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα για να μη στεγνώσει.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά το μαγείρεμά των αβγών

5ο λάθος: Χτυπάς υπερβολικά τα αυγά. Πρόσθεσε λίγο νερό στο μείγμα των ομών χτυπημένων σου αυγών και η ομελέτα σου θα γίνει ανάλαφρη σαν πούπουλο.

6ο λάθος: Χρησιμοποιείς μπαγιάτικα αυγά. Αν θέλεις να κάνεις αυγά ποσέ πρέπει να χρησιμοποιήσεις ολόφρεσκα αυγά. Τα πολυκαιρισμένα αυγά διαλύονται πολύ πιο εύκολα μέσα στο νερό λόγω του αέρα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό τους.

7ο λάθος: Προσθέτεις αλάτι στο νερό που θα βράσεις ποσέ αυγό.

Πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό που θα κάνεις αυγά ποσέ και όχι αλάτι. Το νερό θα πρέπει να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά και τα αυγά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ με παγωμένο πάτο ώστε να σταματήσεις το βρασμό.

8ο λάθος: Τα αυγά ποσέ γίνονται μόνο μέσα σε νερό. Φτιάκε αυγό ποσέ μέσα σε κόκκινη σάλτσα κι όχι νερό. Κάλυψε τη βάση του τηγανιού με σάλτσα ντομάτας, πρόσθεσε το αυγό και καπάκωσε το σκεύος για να σφίξει το αυγό από τους υδρατμούς που θα αναπτυχθούν.

9ο λάθος: Δε χρησιμοποιείς αντικολλητικά σκεύη. Αν θες το αυγό σου να είναι άσπρο σε ολόκληρη την επιφάνεια του, μία είναι η λύση. Αντικολλητικά τηγάνια παρακαλώ!

10 λάθος: Ρίχνεις τα αρωματικά την λάθος στιγμή. Ρίξε τα καρυκεύματα πριν το μαγείρεμα. Όταν φτιάχνεις ομελέτα, πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι καθώς χτυπάς τα αυγά για να ομογενοποιηθούν μέσα στο μείγμα.

11ο λάθος: Πετάς τα ασπράδια των αυγών Αξιοποίησε τα ασπράδια των αυγών, αποθηκεύοντάς μέσα σε αεροστεγές δοχεία στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξεις μαρέγκες ή και μακαρόν. Τα μπαγιάτικα ασπράδια είναι καταλληλότερα για αυτή τη δουλειά γιατί χτυπιούνται καλύτερα από τα φρέσκα.