Οδηγός αφαίρεσης 8 κοινών λεκέδων από πλακίδια πορσελάνης από την εταιρία Λακιώτης Α.Ε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οδηγός αφαίρεσης 8 κοινών λεκέδων από πλακίδια πορσελάνης από την εταιρία Λακιώτης Α.Ε

Η εταιρεία Λακιώτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες του κλάδου της, ενώ κατατάσσεται σε ιδιαίτερα υψηλή θέση ανάμεσα στις 400 μεγαλύτερες Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις. Με πλούσια εισαγωγική – εξαγωγική δραστηριότητα και ταχύρυθμη εξάπλωση στην λιανική αλλά και χονδρική πώληση, η εταιρεία κατάφερε να εδραιωθεί ως μια από τις πλέον επιτυχημένες στο χώρο, επιτυγχάνοντας από τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, κερδοφορία και συνεχή ανάπτυξη.

Γι’ αυτό και αποτελεί την πιο σίγουρη επιλογή σε οποιαδήποτε πληροφορία και απορία σχετικά με τα πλακάκια. Ένα πολύ συχνό πρόβλημα είναι και οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακίδια πορσελάνης και η Λακιώτης Α.Ε σας έχει την λύση.

Τα πλακίδια πορσελάνης ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ώστε να δημιουργηθεί ένα τελικό φινίρισμα σκληρό και ανθεκτικό στους λεκέδες. Όμως, συμβαίνουν κι ατυχήματα! Ενώ ένα κοινό υγρό απορρυπαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση πολλών τύπων επίμονων λεκέδων από πλακίδια πορσελάνης, υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις.

Σε περίπτωση που ο λεκές προέρχεται από καφέ, βυθίστε ένα υγρό πανί σε ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας και στη συνέχεια τρίψτε πάνω από το λεκέ ενώ αν προέρχεται από χυμό φρούτων ή τσάι πλύνετε την περιοχή με ένα διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας φωσφορικό νάτριο και 1 λίτρο ζεστό νερό. Ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια πλύνετε με ένα διάλυμα 3 κουταλιών της σούπας λευκαντικό σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Δύσκολος λεκές είναι και το γράσο στον οποίο χρησιμοποιούμε μια σκληρή βούρτσα για να τρίψουμε την πληγείσα περιοχή με ένα ισχυρό διάλυμα οικιακού απορρυπαντικού ή ένα διάλυμα κατασκευασμένο από φωσφορικό τρινάτριο και πολύ ζεστό νερό.

Σε λεκέ από ιώδιο ανακατέψτε 1 φλιτζάνι λευκαντικό πλυντηρίου με 1 λίτρο νερό και απλώστε με ένα σφουγγάρι. Εάν παραμείνει το ιώδιο, χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό απομακρυσμένο ιώδιο που περιέχει υποχλωριώδες νάτριο και ανθρακικό νάτριο. Φορέστε γάντια και κρατήστε το δωμάτιο καλά αεριζόμενο. Σε λεκέ από λάδι ανακατέψτε μια παχιά πάστα οικιακής σκόνης καθαρισμού και νερό. Απλώστε την πάστα στον λεκέ και αφήστε την να παραμείνει όλη τη νύχτα. Καθαρίστε το αργότερα και στεγνώστε επίσης.

Για λεκέ από βαφή αφαιρέστε το φρέσκο χρώμα με βάση το λάδι με ένα πανί βυθισμένο σε τερεβινθίνη ή διαλυτικό. Για βαφή με γλυκό νερό, χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό και ένα ήπιο οικιακό απορρυπαντικό όπως υγρό πλύσης πιάτων. Τρίψτε την περιοχή με μια μαλακή βούρτσα. Τέλος, τα σημάδια από τα τακούνια των παπουτσιών και τα εγκαύματα από καουτσούκ από πάνινα παπούτσια μπορούν να καθαριστούν σφουγγαρίζοντας τα πατώματα με ένα πανί βυθισμένο σε ουδέτερο καθαριστικό δαπέδου αραιωμένο σε νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.lakiotis.gr/

Λ.Θηβών 471, Ίλιον, Ελλάδα

210 26 15 730

info@lakiotis.gr