Το έκαναν παλιά οι γιαγιάδες και έπιανε - Ρίξτε λίγη ασπιρίνη στα φυτά σας για να...

Θα σας σώσει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το έκαναν παλιά οι γιαγιάδες και έπιανε - Ρίξτε λίγη ασπιρίνη στα φυτά σας για να...

Πόσες φορές έχετε συνειδητοποιήσει πως τα μυστικά της γιαγιάς είναι αυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν σε απλά πράγματα της καθημερινότητας; Ένας λεκές, ένα φυσικό φάρμακο ή ένα φυσικό boost για τα φυτά που έχετε στο σπίτι σας.

Οι παλιές χρησιμοποιούσαν το πιο διαδεδομένο χάπι, την ασπιρίνη, προκειμένου να βοηθήσουν τα φυτά που είχαν στα μπαλκόνια και στους κήπους τους και το αποτέλεσμα ήταν απλά εντυπωσιακό.

Πώς θα βοηθήσει η ασπιρίνη τα φυτά

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στα φυτά σας. Πώς; Περιέχει ασβέστιο, ενώ παράλληλα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών βοηθώντας τα να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Αν θέλετε, λοιπόν, να τα δείτε να μεγαλώνουν γρήγορα ρίξτε λίγη ασπιρίνη μέσα στο χώμα. Βεβαια, τα φυτά μπορείς να τα προστατεύσεις και με μαγειρική σόδα (δείτε εδώ πώς).

Ασπιρίνη στα φυτά

Έχετε ένα όμορφο μπουκέτο στο βάζο σας και εύχεστε να μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο; Μπορείτε να το καταφέρετε με την χρήση λίγης ασπιρίνης. Θρυμματίστε 2-3 ασπιρίνες και ρίξτε τις μέσα στο βάζο. Θα βοηθήσουν ώστε το νερό να παραμείνει καθαρό χωρίς βακτήρια και έτσι τα λουλούδια σας θα κρατήσουν περισσότερο.

Το φυτό που θα σε σώσει από ένα τεράστιο πρόβλημα

Μαζί με το καλοκαίρι κάνουν την εμφάνισή τους και τα κουνούπια, τα ενοχλητικά έντομα βαμπίρ, που θέλουν να ρουφάνε το αίμα μας.

Φυσικά, είναι πολύ ενοχλητικά και κανείς δεν τα θέλει κοντά του. Αν θέλεις λοιπόν να απομακρύνεις τα κουνούπια από το μπαλκόνι σου τότε φρόντισε να βάλεις έναν βασιλικό. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το απόλυτο μυστικό για να μυρίζει πάντα τέλεια το μπάνιο σας.

Φυτεύουμε τον βασιλικό σε ημισκιερά μέρη προφυλαγμένα από τους δυνατούς ανέμους για να έχει καλή ανάπτυξη και πλούσιο καταπράσινο φύλλωμα. Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε φωτεινά μέρη, ωστόσο είναι ευαίσθητος στην πολύωρη απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ ην περίοδο του χειμώνα, ενώ χρειάζεται προστασία από τον παγετό, το χιόνι, και τους βοριάδες.

TAGS