Η συνταγή για γλυκό: Σορμπέ ροδάκινο από την Ντίνα Νικολάου!

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Η συνταγή για γλυκό: Σορμπέ ροδάκινο από την Ντίνα Νικολάου!

Τα σορμπέ είναι από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσουμε τα φρούτα εποχής. Ας φτιάξουμε λοιπόν δροσερό σορμπέ ροδάκινου!

Χρόνος προετοιμασίας:15' Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Η πιο λαχταριστή συνταγή: Σοκολατένιο κέικ ψυγείου χωρίς ζάχαρη!

Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef

Διαδικασία
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.

Δείτε ακόμη: Ζουμερή και εύκολη Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ

Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.

Πηγή: Olivemagazine.gr