Χωρίς τύψεις! Healthy Brownies με επικάλυψη χαλβά!

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Χωρίς τύψεις! Healthy Brownies με επικάλυψη χαλβά!

Η απόλυτη συνταγή για brownies έρχεται από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Αυτή είναι η συνταγή και η εκτέλεση. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. εσάνς βανίλιας
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με καφέ και γλάσο σοκολάτας… Αφράτο σύννεφο σαρακοστιανής «αμαρτίας»!

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Γλυκό... κόλαση! Τα πανεύκολα τρουφάκια με τρία υλικά

Για την επικάλυψη Χαλβά

Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.

Σο-κόλαση: Νηστίσιμο υγρό κέικ!

Το υπέρτατο υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά με γάλα καρύδας. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και λαχταριστό νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ, για να μη στερείστε την αγαπημένη σας σοκολάτα ποτέ.

Διαβάστε παρακάτω ακριβώς τι πρέπει να κάνετε:

Υλικά συνταγής
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. κακάο
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
400 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
180 γρ. σπορέλαιο
250 ml γάλα καρύδας
1 φλ. ζεστό στιγμιαίο καφέ [έτοιμο ρόφημα όχι σκόνη]
2 βανίλιες
60 ml λικέρ [προαιρετικά]
Για την επικάλυψη:
175 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 ml γάλα καρύδας

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με καφέ και γλάσο σοκολάτας… Αφράτο σύννεφο σαρακοστιανής «αμαρτίας»!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο ή με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και το πασπαλίζουμε με κακάο.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το λάδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, τη βανιλίνη και το λικέρ.
Σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι που μόλις να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 40-45′ περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10′ μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε βάζουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα φροντίζοντας να την καλύψει όλη. Περιμένουμε 1-2′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και να ενωθεί με το γάλα. Αφήνουμε την γκανάς σε

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr