Αγωνία στην Elif - Δύο άνδρες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή της Μελέκ

Χαμός λίγο πριν το μεγάλο φινάλε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγωνία στην Elif - Δύο άνδρες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή της Μελέκ

Στην Elif, η Μελέκ πρέπει να πάει στη δουλειά της για μια έκτακτη ανάγκη και είναι αναγκασμένη να αφήσει μόνη της την Ελίφ. Ενώ η Μελέκ λείπει, ο σπιτονοικοκύρης έρχεται και χτυπάει το κουδούνι, αλλά στη συνέχεια ανοίγει την πόρτα με το δικό του κλειδί. Η Ελίφ τρομάζει και εκείνη τη στιγμή επιστρέφει και η Μελέκ, η οποία θυμώνει μαζί του και το επόμενο πρωί αλλάζει την κλειδαριά.

Η Μελέκ επισκέπτεται το σχολείο στη γειτονιά της και ζητάει από τον διευθυντή να γράψει την Ελίφ στο σχολείο, παρά το γεγονός πως δεν έχει ταυτότητα. Εκείνος όμως αρνείται να παρανομήσει. Καθώς επιστρέφει καταλαβαίνει πως κάποιος την ακολουθεί και το βάζει στα πόδια. Ο σπιτονοικοκύρης ενοχλεί ξανά τη Μελέκ και εκείνη νιώθει ανασφάλεια. Ετσι βάζει έξω από την πόρτα της ένα ζευγάρι αντρικά παπούτσια για να πιστέψει ότι ο άντρας της είναι στο σπίτι.

Η δολοφονική επίθεση σε Μελέκ & Elif

Καθώς η Μελέκ πηγαίνει στο δωμάτιο της Ματσιντέ να δει το φόρεμα που θα βάλει, την ακούει να μιλάει για τη σύλληψη του αδίστακτου άντρα! Η Μελέκ χαίρεται. Ο Κερέμ λίγο πριν πάει να παραλάβει νύφη την Παρλά, συναντάει τη Σουρεϊγιά με τις βαλίτσες να φεύγει για το Λονδίνο. Κοιτιούνται και αποχωρίζονται για πάντα! Στη συνέχεια -κι ενώ όλοι βρίσκονται στον γάμο- η Μελέκ και η Ελίφ ετοιμάζονται για να φύγουν από την έπαυλη:

«Θα φύγουμε και δεν θα χαιρετίσουμε κανέναν, θα ζήσουμε ελεύθερες και κάθε μέρα θα είναι γιορτή για εμάς», λέει στην Ελίφ και στη συνέχεια παίρνουν τα πράγματά τους για να φύγουν. Η Ματσιντέ ρωτάει τη Βιλντάν πού βρίσκονται η Σερτσέ (Μελέκ) και η Ελίφ και γιατί έχουν καθυστερήσει να έρθουν στον γάμο.

Elif φινάλε σεζόν

Την ίδια ώρα εκείνες χαρούμενες και χαμογελαστές κατευθύνονται προς την έξοδο, όταν μπροστά τους εμφανίζεται ο ένας από τους άντρες του Ταρίκ: «Επιτέλους, σας βρήκα. Αυτό είναι πια το τέλος σας», λέει και δύο πυροβολισμοί που ακούγονται χαλάνε το ευχάριστο κλίμα του γάμου και προκαλούν αναστάτωση στους καλεσμένους, ενώ η Παρλά από τον φόβο της σηκώνεται όρθια ξεχνώντας το σχέδιό της να κρατήσει κρυφό πως έχει γίνει πια καλά και περπατάει! Η Μελέκ και η Ελίφ είναι πεσμένες στο έδαφος...

Τρεις μήνες μετά...

Η Μελέκ και η Ελίφ είναι μαζί και ευτυχισμένες. Η σκηνή κάνει flashback το πώς κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια του αδίστακτου άντρα που πυροβόλησε ευτυχώς αστοχώντας. Αν και η Ελίφ νοσταλγεί τον Κερέμ και τη Ματσιντέ, είναι αδύνατον να επιστρέψει στην έπαυλη. Το γεγονός όμως πως είναι μαζί με τη μητέρα της την κάνει να τα ξεχνάει όλα.

Ομως η ευτυχία τους κινδυνεύει τόσο από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου μένουν, ο οποίος έχει βάλει στο μάτι τη Μελέκ, αλλά και από έναν άλλον άντρα που τις ψάχνει με μια φωτογραφία στα χέρια. Στην έπαυλη η οικογένεια Χακτανίρ περνάει δύσκολες μέρες. Η Χουμεϊρά διαμαρτύρεται για την άτυχη ζωή της, ενώ η Ματσιντέ προσπαθεί να την κάνει να σκέφτεται θετικά: «Δεν θα ξεχάσεις όσα έγιναν, αλλά μπορείς να τα αφήσεις για πάντα πίσω σου! Ο Ταρίκ είναι στη φυλακή και θα τιμωρηθεί για πολλά χρόνια, όμως εσύ είσαι ελεύθερη και νέα, να φτιάξεις ξανά τη ζωή σου».

Παράλληλα σκέφτεται την Ελίφ και τη Σερσέ (Μελέκ) και η σκηνή κάνει flashback όταν η Μελέκ της είχε τηλεφωνήσει και της είχε πει πως έχει την Ελίφ μαζί της, χωρίς να της εξηγεί τι σχέση έχουν. Στην εταιρεία έχει έρθει νέο προσωπικό, ο Ακίν και ο Μαχίρ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος. Ο Κερέμ είναι ενθουσιασμένος, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Οταν πηγαίνει η Μπιρτσέ στο γραφείο του, τη ρωτάει αν έχει νέα της Σουρεϊγιά.

Εκείνη του λέει πως είναι καλά, αλλά δουλεύει σκληρά και έτσι δεν έχουν χρόνο για να μιλάνε συχνά. Η Μελέκ πρέπει να πάει στη δουλειά της για μια έκτακτη ανάγκη και είναι αναγκασμένη να αφήσει μόνη της την Ελίφ. Ενώ η Μελέκ λείπει, ο σπιτονοικοκύρης έρχεται και χτυπάει το κουδούνι, αλλά στη συνέχεια ανοίγει την πόρτα με το δικό του κλειδί. Η Ελίφ τρομάζει και εκείνη τη στιγμή επιστρέφει και η Μελέκ, η οποία θυμώνει μαζί του και το επόμενο πρωί αλλάζει την κλειδαριά.

Η Ματσιντέ και η Χουμεϊρά θυμώνουν με τον τρόπο που φέρεται η Παρλά στον Κερέμ, ειδικά η Χουμεϊρά και την προειδοποιεί: «Απ' όσο γνωρίζω δεν έχετε παντρευτεί ακόμα για να συμπεριφέρεσαι σαν να είστε χρόνια παντρεμένοι. Η συμβουλή μου, λοιπόν, είναι να προσέχεις τη συμπεριφορά σου». Μετά το πρωινό η Παρλά προσπαθεί να συμφιλιωθεί μαζί της, αλλά η Χουμεϊρά παραμένει σταθερή στη στάση της και η Παρλά πιστεύει πως της φέρεται έτσι εξαιτίας του Ταρίκ, ενώ πιστεύει πως ο Κερέμ δεν έχει ξεχάσει τη Σουρεϊγιά.

Η Ματσιντέ ανησυχεί για τη Χουμεϊρά επειδή δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι παρά τις προτάσεις που δέχεται. Η Μελέκ επισκέπτεται το σχολείο στη γειτονιά της και ζητάει από τον διευθυντή να γράψει την Ελίφ στο σχολείο, παρά το γεγονός πως δεν έχει ταυτότητα. Εκείνος όμως αρνείται να παρανομήσει.

Καθώς επιστρέφει καταλαβαίνει πως κάποιος την ακολουθεί και το βάζει στα πόδια. Ο σπιτονοικοκύρης ενοχλεί ξανά τη Μελέκ και εκείνη νιώθει ανασφάλεια. Ετσι βάζει έξω από την πόρτα της ένα ζευγάρι αντρικά παπούτσια για να πιστέψει ότι ο άντρας της είναι στο σπίτι.

TAGS