H Γη της Ελιάς: Η οργή τυφλώνει τη Χάιδω - Τι συνέβη;

Οι εξελίξεις της εβδομάδας (24-28/10)

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
H Γη της Ελιάς: Η οργή τυφλώνει τη Χάιδω - Τι συνέβη;

Τα επεισόδια της σειράς του MEGA «Η Γη της Ελιάς» τρέχουν με γοργούς ρυθμούς καθώς θυελλώδεις θα είναι οι εξελίξεις. Άραγε τι πρόκειται να προκύψει αυτή την εβδομάδα μιας και πολλά έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς «Γη της Ελιάς»

Η Γη της Ελιάς – Επεισόδιο 53 (Κυριακή 24 Οκτωβρίου)

Ο Δημήτρης παραδέχεται στην Άννα ότι αυτός της έκλεψε τα χρήματα κι εκείνη τον απειλεί ότι δεν θα γλιτώσει από τα χέρια της. Η Βασιλική και ο Φίλιππος βρίσκουν δικαιολογίες και πηγαίνουν στην Καλαμάτα για να περάσουν μια νύχτα πάθους μακριά απ’ όλους και όλα.

Ο Μάνος με τον Ισίδωρο και την Ιουλία προσπαθούν να μεθοδεύσουν ένα σχέδιο για να αποκαταστήσουν την αδικία της διαθήκης κατά τις Μυρτάλης. Η Ευτυχία συνεχίζει να «κάνει νερά» στον Αποστόλη κι αυτός γίνεται έξαλλος, και της ζητά να χωρίσουν.

Η Αντιγόνη φέρνει τη Μυρτάλη σε δύσκολη θέση όταν της λέει ότι σκοπεύει να εκδικηθεί τον πατέρα της μόλις ανακαλύψει ποιος είναι. Η αστυνομία εντοπίζει το DNA του Ανέστη μέσα στο σπίτι του Αποστόλη και εκδίδει ένταλμα σύλληψης.

Ο Ισίδωρος με την Ιουλία ανοίγουν τη θυρίδα και βρίσκουν μέσα και έναν περίεργο χάρτη. Ο Λυκούργος δέχεται αιφνίδια επίσκεψη από την κόρη του, την Ισμήνη, η οποία του ανακοινώνει ότι μετακομίζει στην Αρεόπολη για πάντα, καθώς χώρισε με τον άντρα της.

Η Γη της Ελιάς- Επεισόδια 54+55 (Δευτέρα 25 Οκτωβρίου)

Ο Δημήτρης αναγκάζεται να εξαγοράσει την Άννα για να βγάλει τον Ανέστη από το κρατητήριο κι έτσι οι ενενήντα χιλιάδες ευρώ επιστρέφουν και πάλι στα χέρια της. Η Μαρία βάζει σε προβληματισμό την Αθηνά, καθώς υποστηρίζει πως η διαθήκη του Ιπποκράτη έχει «μαγειρευτεί» από κάποιον.

Η Ελένη κάνει φιλότιμες προσπάθειες να προσεγγίσει τον Στέφανο, αλλά αυτός δείχνει να μην έχει ξεπεράσει ακόμα τη Μυρτάλη. Κι η Μυρτάλη, όμως, δεν παύει να τον σκέφτεται, ενώ η Μαρίνα την προτρέπει να τον διεκδικήσει πριν τον χάσει οριστικά.

Ο αστυνόμος ανακαλύπτει ότι πίσω από τους θανάτους των ηλικιωμένων βρίσκεται μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση δολοφόνων. Η Μαρία αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Δημήτρη και τον παίρνει τηλέφωνο.

Στο μεταξύ, φτάνει η μέρα των εγκαινίων στο καινούργιο μαγαζί της Αρετής. Όλη η Αρεόπολη εύχεται τα καλορίζικα στην οικογένεια Καπερνάρου.

Ο Λυκούργος, που έχει υποδεχτεί την κόρη και το εγγόνι του, έχει να αντιμετωπίσει τα κουτσομπολιά της μικρής κοινωνίας σχετικά με τον χωρισμό της από τον άντρα της. Τέλος, η Αντιγόνη πηγαίνει στον Ισίδωρο και του ανακοινώνει τις υποψίες της πως είναι ο βιολογικός της πατέρας.

Η Γη της Ελιάς Επεισόδια 56+57 (Τρίτη 26 Οκτωβρίου)

Η Αντιγόνη φέρνει τον Ισίδωρο προ των ευθυνών του, αλλά εκείνος αρνείται να παραδεχτεί την αλήθεια. Ο Ισίδωρος πιέζει την Αθηνά να του πουλήσει το μερίδιό της στην επιχείρηση, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά, για μια ακόμα φορά.

Παράλληλα, η Ιουλία προτρέπει τον Μάνο και τον Ισίδωρο να κάνουν εκείνοι την υπέρβαση και να παραχωρήσουν ένα ποσοστό στη Μυρτάλη, αλλά και οι δύο είναι αρνητικοί. Η Αρετή προτρέπει την Ελένη να πολιορκήσει τον Στέφανο πιο επίμονα και να παλέψει για να τον κερδίσει.

Η Ισμήνη αρχίζει να συνηθίζει την νέα της πραγματικότητα και αργεί να ενταχθεί στην παρέα των κοριτσιών, οι οποίες την καλοδέχονται.

Η Αθηνά συναντιέται με την οικογένεια Βρεττάκου για την μοιρασιά των κοσμημάτων της θυρίδας και, προς έκπληξη όλων, τα παραχωρεί στη Μυρτάλη. Ο Στέφανος ανακαλύπτει πως ο πατέρας του του λέει ψέματα…

Η Αναστασία βλέπει τον Φίλιππο και τη Βασιλική σε κρυφό ραντεβού και προειδοποιεί την Άννα πως, αν τους πάρουν χαμπάρι η Χάιδω και η Αρετή, θα ξεσπάσει νέος πόλεμος ανάμεσα στις οικογένειες. Η Βασιλική τρομοκρατείται και πιέζει τον Φίλιππο να μιλήσουν στους δικούς τους πριν το μάθουν από αλλού.

Ο Ισίδωρος ανησυχεί για τον διασυρμό του, σε περίπωση που η Αντιγόνη μιλήσει για το παρελθόν. Ο Στέφανος συναντά, τυχαία, τη Μυρτάλη, αλλά το κλίμα μεταξύ τους εξακολουθεί να είναι βαρύ.

Η Χάιδω κάνει εκκαθάριση στα έγγραφα του Πέτρου και πέφτει πάνω σε ύποπτες φωτογραφίες μιας νεαρής κοπέλας. Ο Μάνος δίνει τέλος στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημήτρη και του ανακοινώνει την απόλυσή του.

Η Γη της Ελιάς Επεισόδιο 58 (Τετάρτη 27 Οκτωβρίου)

Η οργή τυφλώνει τη Χάιδω, η οποία μπαίνει στο γραφείο του Πέτρου, τα κάνει όλα άνω κάτω, και βρίσκει επιπρόσθετες αποδείξεις ότι ο άντρας της είχε παράνομη σχέση με άλλη γυναίκα.

Ο Δημήτρης απειλεί την Αθηνά και της ζητά πάλι να τον ξελασπώσει, αυτή όμως του δείχνει ότι δεν τον φοβάται πια. Η Αναστασία συναντά τη Μυρτάλη και της χαρίζει ένα παλιό κειμήλιο της μητέρας της. Οι Καπερνάροι δέχονται απρόσμενη επίσκεψη μέσα στη νύχτα και αναστατώνονται, καθώς νομίζουν ότι έχουν μπει κλέφτες στο σπίτι.

Ο Στέφανος συναντά τη Μυρτάλη για να συζητήσουν κάτι που αφορά τη Βασιλική κι αμέσως βγαίνουν στην επιφάνεια τα έντονα συναισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Στο μεταξύ, η Ιουλία μαθαίνει ότι ο Στάθης με την Αρετή γιορτάζουν την επέτειο γάμου τους και την πνίγουν οι τύψεις και η ζήλια. Σε παράκρουση βρίσκεται η Χάιδω, η οποία ζητά από τον Πότη να της αποκαλύψει ποια ήταν η ερωμένη του άντρα της.

Η Γη της Ελιάς Επεισόδιο 59 (Πέμπτη 28 Οκτωβρίου)

Ο Λυκούργος με την Αντιγόνη κάνουν αγωγή κατά του Ισίδωρου, προκειμένου να τον αναγκάσουν να προχωρήσει στην εξέταση DNA. Η Ιουλία είναι πληγωμένη που ο Στάθης γιόρτασε την επέτειό του με την Αρετή και τον αποφεύγει, ενώ αυτός δεν έχει ιδέα τι μπορεί να της συμβαίνει.

Λίγο αργότερα, η Αρετή βρίσκει το κραγιόν της Ιουλίας μέσα στο αμάξι του Στάθη κι αμέσως του ζητάει εξηγήσεις. Ο Λυκούργος μιλά με τον άντρα της κόρης του στο τηλέφωνο, και τρομάζει από τις φρικτές απειλές που ακούει.

Πρόσωπο έκπληξη θα διεκδικήσει την Ιουλία μετά από τον χωρισμό της με τον Στάθη

Ο Στάθης και η Ιουλία, αφού αραίωσαν για λίγο καιρό τα παράνομα ραντεβού τους, για να µην κινήσουν περαιτέρω τις υποψίες των κοντινών τους ανθρώπων, συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται πια σε αδιέξοδο.

Κάποιες ραγδαίες εξελίξεις, μάλιστα, αναγκάζουν τον Στάθη και την Ιουλία να διακόψουν τη σχέση τους ώστε να µη μαθευτεί σε ολόκληρη τη Μάνη και έχουν να αντιμετωπίσουν ανάμεσα σε άλλα και τα σχόλια.

Έκτοτε, λοιπόν, και οι δύο είναι στενοχωρημένοι από τον χωρισμό τους, ενώ, όπως θα δούμε προσεχώς, ένας νέος άντρας μπαίνει στη ζωή της Ιουλίας.

Αναφερόμαστε στον αστυνόμο Κουράκο, ο οποίος, πρόσφατα, ήρθε σε επαφή µε την όμορφη γυναίκα για να της εκδώσει νέα ταυτότητα και γοητεύτηκε ιδιαίτερα από την παρουσία της. Ο ίδιος, μετά τη γνωριμία τους, αποφασίζει να τη διεκδικήσει µε κάθε τρόπο.