Με αυτά τα κόλπα θα τρως υδατάνθρακες χωρίς να παχαίνεις & θα απολαμβάνεις άφοβα τα αγαπημένα σου ζυμαρικά!

Δες τι λένε οι διατροφολόγοι γι' αυτό

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συχνή κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να προσθέσει με έξτρα κιλά την καλλίγραμμη σιλουέτα σου επιβαρύνοντας τον οργανισμό σου. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, αρκετοί διατροφολόγοι εστιάζουν στο πώς μπορείς να αποφύγεις τις αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωσή τους χωρίς ωστόσο να τους περιορίσεις σημαντικά από τη διατροφή σου.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Συνδυάζοντάς τους με άλλες θρεπτικές και ευεργετικές τροφές, που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το ιδανικό combo. Με αυτόν τον τρόπο, θα απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου γεύματα με υδατάνθρακες χωρίς να ανησυχείς ότι θα πάρεις βάρος. (δες για τη νηστεία της Σαρακοστής και όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να μην πάρεις κιλά)

Με αυτά τα κόλπα θα τρως υδατάνθρακες χωρίς να παχαίνεις & θα απολαμβάνεις άφοβα τα αγαπημένα σου ζυμαρικά!

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωσή τους συνδυαστικά με πρωτεΐνες, φρούτα ή λίπη για να επιβραδυνθεί η απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα. Σημειώνουμε ότι τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης προκαλούν κούραση και έντονο αίσθημα πείνας με αποτέλεσμα να παίρνεις εύκολα βάρος, ενώ ακόμη δημιουργούν φλεγμονές, γήρανση της επιδερμίδας, ορμονικές ανισορροπίες και μακροπρόθεσμα ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και το Αλτσχάιμερ.

όμορφη γυναίκα τρώει μακαρονάδα
Pexels

Δες τι πρέπει να κάνεις & τι να αποφύγεις

Μπορείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες προσθέτοντας στην καθημερινή σου διατροφή φρούτα ως επιδόρπιο. Επίσης, εάν τους προτιμήσεις, μεταξύ των γευμάτων, καλό είναι να τους συμπληρώσεις με ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι.

Εάν είσαι λάτρης των ζυμαρικών συνόδεψέ τα με λαχανικά ή/ και πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις σε αυτά αρακά, γαρίδες ή και γάλα καρύδας. Εναλλακτικά, μπορείς να αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά με κινόα συμπληρώνοντάς την με σολομό ή αβοκάντο, φέτα ή σόγια. Επίσης, μπορείς να συνδυάσεις το ψωμί ολικής αλέσεως. φρυγανισμένο με ελαιόλαδο, με ντομάτα, αβοκάντο, αυγά, χούμους, τυρί κρέμα και φυστικοβούτυρο.

Τέλος, ένας άλλος τρόπος είναι να ξεκινήσεις τα γεύματα που περιέχουν υδατάνθρακες με ένα πρώτο πιάτο με βάση τα λαχανικά, όπως για παράδειγμα μια χορταστική σαλάτα. Η συγκεκριμένη πρακτική έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδιαίτερα φιλική για όλους όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ενώ ακόμη σχηματίζει μια προστατευτική ασπίδα φυτικών ινών και σε βοηθά να διατηρήσεις το βάρος σου.