Μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών!

Μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών!
Υλικά Συνταγής

4 ψωμάκια
λίγη μαργαρίνη
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -δαχτυλίδια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί



250 γρ. φακές η μαυρομάτικα φασόλια.
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 πατάτες κομμένες στα 4
4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο -Διαβάστε παρακάτω...



Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών, βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς C για 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες η με τσιπς πατάτας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Η φούξια λεμονάδα της Σταματίνας Τσιμτσιλή! Η πιο σούπερ συνταγή για τα παιδιά!

Ένα σουφλέ σοκολάτας να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Κολοκύθια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και σάλτσα αβγολέμονο