Αποτελεσματικά tips που θα περιορίσουν την ψαλίδα στα μαλλιά σου!

Εμπιστεύσου τα!

Αποτελεσματικά tips που θα περιορίσουν την ψαλίδα στα μαλλιά σου!

Η ψαλίδα είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να εμφανιστούν στα μαλλιά σου

και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για άπειρες γυναίκες στον κόσμο! Διαβάστε παρακάτω...

Είτε εξαιτίας του πολύ φορμαρίσματος και της μη σωστής μεταχείρισης της τρίχας, είτε επειδή τα μαλλιά σου μπορεί από την φύση τους να δημιουργούν πολύ ψαλίδα, δυστυχώς εμφανίζεται και αν θέλεις να την αντιμετωπίσεις πρέπει να συνηθίσεις τα συχνά κουρέματα.

Το χειρότερο δε είναι όταν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και η απαίσια ψαλίδα απλώς καταστρέφει τα πάντα. Υπάρχουν όμως 5 tips που θα σε κάνουν να μειώσεις κατά πολύ και μάλιστα άμεσα και αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αρχίσεις να τα εφαρμόζεις από σήμερα.

#1 Μην χρησιμοποιείς πετσέτα.

Το στέγνωμα των μαλλιών με πετσέτα απλώς εντείνει το φριζάρισμα τους, αλλά δυστυχώς φθείρει πολύ τις άκρες τους και προκαλεί ψαλίδα. Άλλαξε την λοιπόν με ένα t-shirt και θα γλυτώσεις και από τα δυο.

#2 Προστασία από τη θερμότητα

Είναι κάτι που πρέπει να φροντίζεις συνέχεια, όμως κάνει θαύματα και για την ψαλίδα. Επέλεξε ένα από τα ειδικά προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από την θερμότητα και οι άκρες σου θα είναι μια χαρά.

#3 Σωστά εργαλεία

Αν χρησιμοποιείς μασιά για ίσια ή σγουρά μαλλιά, φρόντισε να πάρεις καλές συσκευές, οι οποίες προστατεύουν την τρίχα από την θερμότητα.

#4 Άσε τη βούρτσα…και πιάσε την χτένα

Οι βούρτσες είναι πολύ βίαιες για την τρίχα, ειδικά όταν το μαλλί σου είναι βρεγμένο. Πάρε μια χτένα λοιπόν και πέτα την βούρτσα σου.

#5 Ειδικά προϊόντα

Μπορείς να αγοράσεις ένα από τα άπειρα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά κατά της ψαλίδας και να δεις ότι το μαλλί σου θα καλυτερεύσει άμεσα.

15 τρικ που θα ξεφριζάρουν γρήγορα τα μαλλιά σας!

Το φριζάρισμα προκαλείται κυρίως από την έλλειψη υγρασίας στα μαλλιά σας, αλλά η υγρασία μπορεί επίσης να συμβάλει και σε αυτό.

Σας αποκαλύπτουμε μερικά από τα παρακάτω μυστικά για την καταπολέμηση του frizz!


1. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που δεν περιέχει θειικό άλας, συσκευασμένο σε γλυκερίνη. Καταπολεμούν το σπάσιμο και την ψαλίδα των μαλλιών, ενυδατώνοντας από μέσα προς τα έξω. Δημιουργεί επίσης μια προστατευτική επικάλυψη έτσι ώστε να είναι ελαστικά και να μην σπάνε, λέει ο Townsend.

2. Μην παραλείψετε το conditioner, γιατί όλα σχετίζονται με την επαρκή υγρασία των μαλλιών σας. Ψάξτε λοιπόν για ένα μαλακτικό που να περιέχει ενυδατικά συστατικά (όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο shea) και εφαρμόστε το από τη μέση της τρίχας μέχρι τα άκρα, κρατώντας το μακριά από τις ρίζες σας για να μην βαραίνει και λιπαίνει τα μαλλιά σας.

3. Δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μόνο μαλακτικό στα μαλλιά σας αντί για σαμπουάν. Ίσως νομίζετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται λούσιμο με σαμπουάν. Κάνετε λάθος. Κάθε δύο ημέρες, εφαρμόστε μαλακτικό αντί για σαμπουάν και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Το Conditioner περιέχει μια μικρή ποσότητα τασιενεργής ουσίας, που θα καθαρίσει τα μαλλιά σας χωρίς να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια.

4. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Κάνοντας μια ειδική θεραπεία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ειδικά στους πιο κρύους μήνες του χειμώνα, όταν ο αέρας είναι στεγνός, θα βοηθήσει την τρίχα να μην απορροφά την εξωτερική υγρασία που συμβάλλει στο φριζάρισμα. Διαλέξτε μια μάσκα που να περιέχει γλυκερίνη, και μεταξένιες πρωτεΐνες για ενδυνάμωση και καταπολέμηση του φριζαρίσματος.

5. Αν έχετε ελαφρά κυματιστά, ή ίσια μαλλιά, αφήστε τα να στεγνώσουν σχεδόν στο 90 τοις εκατό, πριν κάνετε πιστολάκι. Ο ζεστός αέρας που επικεντρώνεται στο δέρμα του κεφαλιού το αφυδατώνει, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες όταν ο αέρας είναι λιγότερο υγρός.

6. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας για να βοηθήσετε στη κατανομή των φυσικών ελαίων. Κρεμάστε το κεφάλι σας ανάποδα και βουρτσίστε τα μαλλιά σας με απαλή βούρτσα, ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τα υπόλοιπα μαλλιά σας. Φροντίστε να χτενίζετε τα μαλλιά σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να στεγνώσουν.

Αν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας κάποιο έλαιο στις άκρες των μαλλιών, για να γίνουν πιο μαλακές. Διατηρώντας τα μαλλιά σας ενυδατωμένα τα βοηθάτε να μη φριζάρουν, και δείχνουν υγιή.

7. Κρατήστε τα μαλλιά ίσια χωρίς φριζάρισμα, βάζοντας στη βούρτσα μαλλιών λίγες σταγόνες ξηρού ελαίου ενώ τα μαλλιά σας εξακολουθούν να είναι βρεγμένα, και ασφαλίστε την υγρασία χτενίζοντάς τα από το μισό μήκος των μαλλιών σας μέχρι τα άκρα. Το λάδι εμποδίζει την ξηρασία, και η τρίχα αποκτά το 90 τοις εκατό της χαμένης ελαστικότητας. Μην τραβάτε τις τούφες των μαλλιών σας για να έρθουν σε ευθεία, ειδικά όταν τα χτενίζετε όσο είναι υγρά. Μετά το στέγνωμα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να τα ταλαιπωρήσετε με μασιά, μην το κάνετε, γιατί η έντονη ζέστη καταστρέφει τα μαλλιά πολύ πιο γρήγορα.

8. Μετά το στέγνωμα οι φριζαρισμένες κυματιστές μπούκλες μπορούν να τιθασευτούν με ένα σίδερο, αλλά προσέχετε να μην ξεπεράσετε τα 7-10 λεπτά χρήσης. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ενδιάμεσα ξηρό λάδι καθώς τα στεγνώνετε. Αν θέλετε τα μαλλιά σας να έχουν χαλαρές μπούκλες χωρίς να χρησιμοποιήσετε μασιά, τυλίξτε μια χνουδωτή πετσέτα χαλαρά στα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους.

9. Στα σγουρά μαλλιά εφαρμόστε μια κρέμα ενυδάτωσης . Αφού τα λούσετε με σαμπουάν και ενώ είναι ακόμα υγρά, βάλτε ένα κρεμώδες προϊόν από ρίζα μέχρι την άκρη. Μην τρίβετε το δέρμα του κεφαλιού σας, απλά πιέστε το ελαφρά στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, τυλίξτε τις μπούκλες γύρω από τα δάχτυλά σας και στερεώστε τις με τσιμπιδάκια πάνω στο κεφάλι σας. Διαμορφώσετε τις μπούκλες αφήνοντας να στεγνώσουν μόνες τους, ή με πιστολάκι. Για να λειάνετε τα μαλλιά σας, αφού εφαρμόσετε τη φόρμουλα κρέμας, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τεταρτημόρια και στεγνώστε με χοντρή φυσική βούρτσα και πιστολάκι μία περιοχή κάθε φορά.

10. Αν έχετε ωραία ή ελαφρώς κυματιστά μαλλιά, χρησιμοποιήστε έναν ελαφρύ ορό ψεκασμού, αλλά κρατήστε το μακριά από τις ρίζες για να αποφύγετε τη λιπαρότητα. Μπορείτε επίσης να κάνετε τα μαλλιά σας πλεξούδα για να είναι περισσότερο ελεγχόμενα.

Βάλτε rollers. Αν έχετε μακριά μαλλιά, χρησιμοποιήστε jumbo rollers. Αφού τα στεγνώσετε με την πετσέτα, χτενίστε τα προς τα πάνω και τυλίξτε τα γύρω από τα πλαστικά rollers. Στερεώστε με τσιμπιδάκια σε κάθε πλευρά και άφησέ τα μέχρι να στεγνώσουν!
Εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή καμμένα προτιμήστε μάσκες και λαδάκια ενυδάτωσης μαλλιών πριν λουστείτε. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια νωπή πετσέτα ποτισμένη στο λάδι, και κρατήστε για 1 ώρα περίπου, για να πάρουν την απαραίτητη υγρασία.

11. Αν η βροχή σας χάλασε τα μαλλιά, ο ορός μαλλιών θα σας προσφέρει και πάλι αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποιήστε μια φόρμουλα λείανσης με κρέμα ή λάδι, και χτενίστε τα πάνω από τις τούφες που ξεφεύγουν, ή στερεώστε τα σε ένα κότσο όσο είναι ακόμα υγρά.

12. Χρησιμοποιήστε λοσιόν για τα χέρια ή το σώμα για να δαμάσετε μια αλογοουρά. Εάν έχετε πιασμένα τα μαλλιά σας πίσω, και οι άκρες τους φριζάρουν ή δείχνουν ξεβαμμένες, λειάνετε την περιοχή με βαφή μαλλιών. Δοκιμάστε μια λοσιόν προσώπου πάνω στα μαλλιά σας και ισιώστε με τα δάκτυλα τις ατίθασες τούφες, για να φαίνονται φρέσκα και γυαλισμένα.

13. Κρατήστε στην τσάντα σας ένα σπρέι μαλλιών για ώρα ανάγκης, αλλά ότι κι αν κάνετε, μην προσπαθήστε να εξομαλύνετε τα μαλλιά κολλώντας την τρίχα, επειδή δεν κρατάει, και θα δείχνουν αφύσικα. 14. Βάλτε ένα ενυδατικό προϊόν για τα μαλλιά στο σακίδιο πριν την προπόνηση. Όταν ιδρώνετε το νάτριο μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά, γι 'αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να βάζετε λίγη μαλακτική κρέμα, η έλαιο καρύδας. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα μεταξωτό μαντήλι για να διατηρήσει την υγρασία όσο ασκείστε, και μετά αλλάξτε το με ένα βαμβακερό, -δεδομένου ότι το βαμβάκι απορροφά την υγρασία και θέλετε το ύφασμα να απορροφά τον ιδρώτα και να μην τον παγιδεύει.

15. Βάλτε ένα θρεπτικό φυτικό λάδι μαλλιών (Δαφνέλαιο) το βράδυ πριν κοιμηθείτε και προστατεύστε το με ένα μεταξωτό μαντήλι. Το πρωί τα μαλλιά σας θα είναι είναι εξαιρετικά απαλά στην υφή. Για να μην απορροφήσει η μαξιλαροθήκη σας το σέρουμ, και για να κρατήσουν όλη την υγρασία τα μαλλιά σας, τυλίξτε τα σε ένα κότσο και έπειτα δέστε τα με ένα μαντήλι, το οποίο θα διατηρήσει την υγρασία.