Σάλος με νέα έρευνα! Η γυμναστική κάνει κακό στα μαλλία! Τι συμβαίνει στόν οργανισμό σου;

Τι πρέπει να προσέχεις όταν πας γυμναστήριο!

Σάλος με νέα έρευνα! Η γυμναστική κάνει κακό στα μαλλία! Τι συμβαίνει στόν οργανισμό σου;

Οι προετοιμασίες για το καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει ήδη. Εμείς βρήκαμε την έρευνα που κάνει σάλο! Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου; Το ήξερες ότι η γυμναστική κάνει κακό στα μαλλιά;

«Ο ιδρώτας που προκαλείται κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σου, πράγμα που μπορεί να κάνει το χρώμα να ξεθωριάσει και τα μαλλιά να δείχνουν πιο θαμπά», εξήγησε η Corinne Adams, hair colorist στο John Frieda Salon. Πανικός! Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αν θέλουμε να συνεχίζουμε να ασκούμαστε, αλλά να προστατεύσουμε και τα μαλλιά μας;

Η καλύτερη λύση είναι πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική να απλώσετε στα μαλλιά σας ένα ενυδατικό προϊόν –μπορεί να είναι έλαιο μαλλιών ή leave in conditioner- και να τα πιάσετε κοτσίδα.

«Είναι πραγματικό must για τις καστανομάλλες, τις μελαχρινές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν μαύρα μαλλιά, που είναι πιο πιθανό να «ξεφτίσει» το χρώμα στα μαλλιά τους», συμβουλεύει η colorist. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να ξαναπάμε για pilates χωρίς να βάλουμε στην τσάντα της γυμναστικής μας ένα από τα παρακάτω προϊόντα.

Τα μυστικά που δεν ήξερες για να μην καταστρέφεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα!

Για να παραμείνουμε υγιή και λαμπερά!
Σου παρουσιάζουμε τα μυστικά που -σίγουρα- δεν ήξερες για να μην καταστρέφεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα!

Σου τα αποκαλύπτουμε όλα γιατί είναι περίοδος που όλες ξεκινάμε τα μπάνια στις θάλασσες αλλά δεν προσέχουμε όσο πρέπει τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουμε!

Αφορά κάθε γυναίκα με λίγο ή πολύ μήκος στα μαλλιά της που αγαπάει να μπαίνει στη θάλασσα αλλά και στην πισίνα, θέλει ωστόσο να μάθει πώς να διατηρεί υγιή τα μαλλιά της ακόμα κι έπειτα από τέτοιες συνθήκες. Διότι, αγαπητή μου, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι η έκθεση σε ένα υδάτινο περιβάλλον με αλάτι στην περίπτωση της θάλασσας ή με χλώριο στην περίπτωση της πισίνας, είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τα μαλλιά.

Να τονίσουμε εξ αρχής ορισμένα πραγματάκια:

Αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν σκοπεύεις να βουτήξεις στη θάλασσα ή σε μία πισίνα χωρίς να φοράς το κατάλληλο σκουφάκι που φορούν οι κολυμβητές.

Αναφερόμαστε σε γυναίκες και άνδρες φυσικά, που έχουν ένα χ μήκος στα μαλλιά τους, από κοντό καρέ έως και πολύ μακρύ. Όσες και όσοι από εσάς έχετε πολύ κοντά / αγορίστικου τύπου μαλλιά, θα βρείτε μερικούς τρόπους προστασίας τους, δεν ταιριάζουν όμως όλοι απ’ αυτούς που θα αναφέρουμε ακολούθως (η μαλακτική μαλλιών ενδεχομένως να μην ταιριάζει σε εσάς εάν έχετε πολύ κοντό μαλλάκι, όπως επίσης και το να πιάνετε πλεξούδα τα μαλλιά σας).

Σε περίπτωση που βάφετε τα μαλλιά σας είναι σαφές και προφανές ότι η προστασία από το αλάτι ή το χλώριο καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική σε σύγκριση με τα άτομα που διαθέτουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους. Μάλιστα, τα μαλλιά που έχουν εκτεθεί σε συνεχή ντεκαπάζ, λάμπες ξανοίγματος του χρώματος και ξανθιστικές βαφές αποτελούν τις πιο επιρρεπείς κατηγορίες μαλλιών που εσύ και κάθε εσύ πρέπει να ξέρεις πολύ καλά πώς να μην καταστρέψεις τα μαλλιά στη θάλασσα ή στην πισίνα.

Τέλος, ενημερωτικά, να γνωρίζετε πως οι συμβουλές και οι τρόποι που θα αναφέρουμε προέρχονται από τη σύμφωνη γνώμη και τις προτάσεις κορυφαίων κομμωτών που εμείς γνωρίζουμε και μας έχουν συμβουλεύσει αντιστοίχως.