Εξαφανίστε τις γρατζουνιές στα γυαλιά σας - Το μυστικό με την μαγειρική σόδα

Οι 4 τρόποι για να μην πληρώσετε ούτε 1 ευρώ

Εξαφανίστε τις γρατζουνιές στα γυαλιά σας - Το μυστικό με την μαγειρική σόδα

Γρατζουνίστηκαν τα γυαλιά σας και θεωρείτε πως η μόνη λύση είναι να αγοράσετε καινούρια; Μην απογοητεύεστε! Παρακάτω σας έχουμε 4 λύσεις για να τις εξαφανίσετε! Ο ένας είναι μυστικός κι έχει να κάνει με μαγειρική σόδα που όλοι έχετε στο σπίτι σας

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους 3 τρόπους! Τους βρήκαμε στο spirossoulis.com!

1ος τρόπος:

Χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα που να μην είναι ούτε σε μορφή gel αλλά ούτε και λευκαντική, βάλετ μια μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά. Τρίψτε το σημείο με ένα βαμβάκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η γρατζουνιά θα έχει εξαφανιστεί!

2ος τρόπος:

Το κερί αυτοκινήτου είναι επίσης μια λύση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, τρίψτε με το δάχτυλό σας απαλά και στη συνέχεια πλύντε καλά με νερό και σαπούνι.

3ος τρόπος:

Η βαζελίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να διώξετε γρατζουνιές από γυαλιά ηλίου ή μυωπίας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, τρίψτε με το δάχτυλό σας απαλά και ξεπλύνετε.

4ος τρόπος:

Βάλτε μέσα σε ένα βαζάκι 2 κ.σ. μαγειρική σόδα και νερό και ανακατέψτε το μείγμα. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και με αυτό τρίψτε τη γρατζουνιά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και τα γυαλιά σας είναι έτοιμα!

Δοκιμάστε επίσης να βάλετε λίγη μαγειρική σόδα στα δόντια σας και να τα βουρτσίσετε!

Βάλτε μαγειρική σόδα στους υαλοκαθαριστήρες και θα πάθετε πλάκα! Εξαφανίζει γρατζουνιές και σημάδια

Θα πάθετε πραγματικά πλάκα με αυτό το κόλπο! Βάλτε λίγη μόνο μαγειρική σόδα πάνω στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας και θα δείτε πως μέσα σε λίγη ώρα κάνει θαύματα!

Η μαγειρική σόδα, έχει αποδείξει πως έχει πολλές χρήσεις. Βρήκαμε μία η οποία θα βοηθήσει τους πάντες.

Οι υαλοκαθαριστήρες εκτός του ότι φθείρονται από τις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται αλλαγή, συχνά «φιλοξενούν» σκόνη που μπορεί να χαράξει το παρμπρίζ σας.

Καθαρίστε τα λάστιχά τους ακολουθώντας την απλή συνταγή: κάντε ένα διάλυμα από 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο κρύο νερό.

Περάστε απαλά τα λάστιχα και σκουπίστε τις δύο πλευρές με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με διάλυμα (π.χ τύπου μωρομάντηλα). Στη συνέχεια, σκουπίστε τα λάστιχα με ένα στεγνό πανί, πριν τοποθετήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση τους.

Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.