Για να μην ξανά αγοράσεις του εμπορίου: Θαυματουργή μάσκα με κανέλα και μέλι - Έτοιμη σε 2 λεπτά και σούπερ οικονομική

Σου υπόσχεται λεία επιδερμίδα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Για να μην ξανά αγοράσεις του εμπορίου: Θαυματουργή μάσκα με κανέλα και μέλι - Έτοιμη σε 2 λεπτά και σούπερ οικονομική

Αν είσαι από αυτές που χαλάνε τσάμπα τα λεφτά τους σε προϊόντα ομορφιάς του εμπορίου, ήρθε ο καιρός να σταματήσετε ότι κάνετε και να στραφείτε στην κουζίνα σας, μιας και εκεί κρύβονται όλα τα μυστικά. Για αυτό κι εμείς σας έχουμε την πιο τέλεια μάσκα προσώπου μόνο με κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο, ενώ μπορείτε να δείτε κι αυτή εδώ που είναι μάσκα απολέπισης σώματος και κάνει θαύματα.

Τα τρία αυτά υλικά επιτυγχάνουν να ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα του προσώπου, να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, να επαναφέρουν τη χαμένη όψη νεότητας στο δέρμα αλλά και να το διατηρούν φρέσκο και νεανικό.

Πώς θα φτιάξετε την σπιτική μάσκα με κανέλα και μέλι

Υλικά

  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκό μέλι (όσο πιο φυσικό, τόσο το καλύτερο) και
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Παρασκευή και Εφαρμογή:

  • Τοποθετείς σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί. Τα ανακατεύεις πολύ καλά. Απλώνεις το μείγμα που θα προκύψει σε όλο το πρόσωπό σου. Μπορείς να βάλεις στα χείλη σου, μιας που θα τα ενυδατώσει και θα τους χαρίσει λάμψη.
  • Προϋπόθεση, όμως, είναι να έχεις θερμάνει ελαφρώς το μέλι και σίγουρα να το έχεις χτυπήσει καλά με τα άλλα υλικά.
  • Έτσι αποφεύγεις τόσο για τα χείλη όσο και γενικά το να σου κολλήσει και να αφαιρεθεί δύσκολα.
  • Περιμένεις 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλένεις με πολύ νερό από τη βρύση τη μάσκα. Σκουπίζεσαι απαλά – απαλά και βάζεις δυο σταγόνες ενυδατική κρέμα παντού.

Συχνότητα:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μάσκα προσώπου με κανέλα ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα. Δεν περιέχει χημικά ούτε επιβαρυντικά για την επιδερμίδα συστατικά. Ανάλογα με την όρεξη και το χρόνο σου, βέβαια, μπορείς και σπανιότερα. Εμείς σου αναφέρουμε τη συχνότερη επανάληψη που μπορείς να τηρείς.

Επίσης, να σου επισημάνουμε το εξής. Αφού απλώσεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου, ενδέχεται να αισθανθείς μία ελαφριά θερμότητα. Είναι φυσιολογική και μη ανησυχητική. Ωστόσο, αν μετατραπεί σε τσούξιμο, τότε μάλλον δεν αντέχει το δέρμα σου την κανέλα ή τη μάσκα γενικότερα. Και τότε είναι απαραίτητη η άμεση αφαίρεσή της. Να ξέρεις, πάντως, ότι σπάνια εμφανίζονται τέτοια περιστατικά, διότι πρόκειται για αγνά υλικά.

Σπιτική μάσκα με κανέλα

Η κανέλα βοηθά και στην απώλεια βάρους

Η κανέλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και ίνες. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους μεσαιωνικούς χρόνους για να θεραπεύσει τη διάρροια, τη δυσπεψία και το φούσκωμα. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, του σχηματισμού έλκους στομάχου και βοηθά στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μαζί με τα κακά επίπεδα χοληστερόλης (LDL) ενώ δεν έχει καμία επίδραση στην καλή χοληστερόλη (HDL). Ως εκ τούτου, είναι επωφελής τόσο για τους ασθενείς με διαβήτη καρδιάς και τύπου 2. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι γλυκιά στη γεύση ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκά τρόφιμα που γενικά δεν επιτρέπονται στους διαβητικούς.

Η κανέλα έχει ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα. «Μιμείται» τη βιολογική δραστηριότητα της ινσουλίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους από το σώμα, η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της αυξημένης αποθήκευσης λίπους και σας επιτρέπει να χάσετε βάρος.

Επιπλέον, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η ζάχαρη μεταβολίζεται από το σώμα και εμποδίζει τη μετατροπή του μεταβολιζόμενου σακχάρου σε λίπος. Η κανέλα καθυστερεί επίσης τη διέλευση των τροφίμων από το στομάχι στο έντερο. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τρώτε λιγότερο. Αυτό σας βοηθά να χάσετε βάρος. Η κανέλα βοηθά επίσης το σώμα να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες πιο αποτελεσματικά και αυτό βοηθά να χάσετε μερικά κιλά. Μελέτες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της κανέλας από το λίπος από άλλα μέρη του σώματος.