Με αυτές τις 6 συμβουλές μαθαίνεις να ελέγχεις την πείνα σου!

Να πως θα ελέγχεις το αίσθημα της πείνας σου!

Με αυτές τις 6 συμβουλές μαθαίνεις να ελέγχεις την πείνα σου!

Μήπως δεν μπορείς να ελέγξεις την πείνα σου και τρως συνέχεια; Δεν είσαι ο μόνος!

Πολλοί το παθαίνουν αυτό λόγω κακών συνηθειών ή απλά βαρεμάρας. Πώς μπορείς να το διορθώσεις; Το μυστικό είναι να επιλέγεις χορταστικές τροφές και να υιοθετήσεις υγιεινές συνήθειες. Διαβάστε παρακάτω...

1. Απόφυγε επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Τροφές όπως το λευκό ρύζι, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά, αυξάνουν και ύστερα ρίχνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινάς λίγες ώρες αφότου τις καταναλώσεις. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν επίσης τα επίπεδα ινσουλίνης, αυξάνοντας έτσι το λίπος στο σώμα.

2. Επίλεξε τροφές κατευθείαν από τη φύση
Τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα, αλλά και να χορτάσεις γρήγορα!

Σούπερ τροφές: Με αυτές τις 6 θα καταπολεμήσεις το πρήξιμο και θα χάσεις κοιλιακό λίπος!

3. Βάλε καλά λιπαρά στη διατροφή σου
Λίγα καλά λιπαρά, όπως καρύδια και λιναρόσπορος, σε κάθε γεύμα, θα μειώσουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσουν να νιώθεις πιο χορτάτος. Παλαιότερη έρευνα είχε βρει πως όσοι τρώνε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό τους νιώθουν 40% λιγότερη όρεξη να φάνε μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

4. Κατανάλωσε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες με κάθε γεύμα
Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επειδή χρειάζεται περισσότερη ώρα για να μεταβολιστούν, σε κρατούν χορτάτο για περισσότερη ώρα.

5. Φάε μικρά και συχνά γεύματα
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου The Diet Detox, Brooke Alpert, κάθε τέσσερις ώρες θα πρέπει να τρως.

6. Μην κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι
Προσπάθησε να τρως το τελευταίο σου γεύμα τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσεις για ύπνο για να δώσεις στον οργανισμό σου τον απαραίτητο χρόνο να μεταβολίσει την τροφή. Έτσι θα κοιμάσαι καλύτερα άλλωστε. Όταν δεν κοιμάσαι καλά, σύμφωνα με την Alpert, λιγουρεύεσαι υδατάνθρακες και έτσι τρως παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.

Η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό! Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής!

2+1 διατροφικά "όπλα" για να χάσετε το περιττό πάχος και να ξεκολλήσει η ζυγαριά!

Κάνεις δίαιτα και βλέπεις τη ζυγαριά σου κολλημένη;

Το στάδιο αυτό ονομάζεται plateau και είναι ομολογουμένως το πιο δύσκολο στάδιο της δίαιτας, καθώς οι αντοχές έχουν αρχίσει να μειώνονται και επικρατεί ένα αίσθημα απογοήτευσης.


Στη διαδικασία αυτή μπορούν να σε βοηθήσουν συγκεκριμένες τροφές:

-Χουρμάδες και κεράσια. Ξεκινώντας μια δίαιτα, συνήθως στερούμαστε αγαπημένες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Η στέρηση αυτή αναγνωρίζεται από τον εγκέφαλο ως στρεσογόνο ερέθισμα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι λιγούρες. Ένα γλυκό φρούτο, όπως ο χουρμάς και το κεράσι, θα ικανοποιήσει τους γευστικούς μας κάλυκες χωρίς να μας φορτώσει με περιττές θερμίδες (και τύψεις).

-Αβγό, αμύγδαλα, κοτόπουλο, γιαούρτι. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες κι έτσι αποτρέπουν την απώλεια μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση την επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού.

– Μούρα, μήλα, μπρόκολο, αγκινάρες. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες διασπώνται με πολύ αργό ρυθμό, άρα μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, βασική παράμετρος για την επιτυχή απώλεια βάρους. Τέλος, οι φυτικές ίνες αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη κι έτσι δεν αποθηκεύονται τα σάκχαρα στο σώμα με τη μορφή λίπους.

Πηγή: Thebody.gr

Διαβάστε περισσότερα diet news στο Youweekly.gr!