Αναψυκτικά: Προσοχή! Τι κίνδυνοι υπάρχουν για την υγεία σου...

Τι κινδύνους ενέχουν τα αναψυκτικά για την υγεία μας;

Αναψυκτικά: Προσοχή! Τι κίνδυνοι υπάρχουν για την υγεία σου...

Εάν είσαι φαν των ανθρακούχων ποτών, διάβασε με προσοχή!

Το Youweekly.gr σου παρουσιάζει τους κινδύνους που ενέχουν τα αναψυκτικά για την υγεία του οργανισμού μας! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ιδρώνεις συνεχώς; Τα 3+1 tips που θα σου λύσουν τα χέρια!

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά είναι υπεύθυνα για θανάτους που οφείλονται σε εγκεφαλικά ή σε καρδιακά επεισόδια, καθώς και για την ασθένεια του μεταβολικού συνδρόμου, τονίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, έπειτα από μελέτη που έκαναν με τη συμμετοχή 60.000 γυναικών μέσης ηλικίας, σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η τακτική χρήση αναψυκτικών αυξάνει τον κίνδυνο για θάνατο από ασθένειες του κυκλοφορικού σε ποσοστό 30% στα άτομα που καταναλώνουν αυτά τα αναψυκτικά, σε σύγκριση με άτομα που ουδέποτε υπήρξαν τακτικοί καταναλωτές αναψυκτικών.

Δείτε ακόμη: Φακοί επαφής: Τα 5+1 λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Ο δόκτωρ Ankur Vyas, από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, εξηγεί ότι η κατανάλωση των αναψυκτικών αποδείχθηκε ότι έχει άμεση σχέση με το μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών, όπως η υψηλή πίεση, η υψηλή χοληστερίνη και η παχυσαρκία.

Δείτε ακόμη: Πρησμένοι λεμφαδένες: Τι μαρτυρούν για την υγεία σου;

Πάντως, ο καθηγητής Vyas δεν υπήρξε απόλυτος στα συμπεράσματά του, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν και άλλους ελέγχους, προκειμένου να είναι σίγουροι για την άμεση σχέση των αναψυκτικών με τα εγκεφαλικά και τα καρδιαγγειακά επεισόδια, αφού πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που να είναι αθροιστικά υπεύθυνοι γι' αυτές τις ασθένειες, εκτός από τα αναψυκτικά.