Έχεις καούρα μετά το φαγητό; Η τέλεια λύση για να ηρεμήσει το στομάχι σου!

Ευτυχώς υπάρχουν φυσικές λύσεις!

Έχεις καούρα μετά το φαγητό; Η τέλεια λύση για να ηρεμήσει το στομάχι σου!

Μήπως έχεις καούρα μετά το φαγητό που απόλαυσες; Αυτή είναι η λύση για να ηρεμήσει!

Φάγατε πολύ ή λαίμαργα ή σε συνδυασμό με κάτι που ξέρετε ότι σας φουσκώνει. Και τώρα αντιμετωπίζετε της συνέπειες της λαιμαγίας σας. Δηλαδή τις καούρες. Υπάρχει σωτηρία; Διαβάστε παρακάτω...

Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το το γαστρικό οξύ παλινδρομεί στον σωλήνα που μεταφέρει τις τροφές από το στόμα σας με το στομάχι σας, πράγμα που μπορεί να γίνει πιο έντονο, αν μετά το φαγητό ξαπλώσετε.

Αν και δεν είναι αιτία να θορυβηθείτε αφού πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, αυτή η δυσπεψία μπορεί να αποβεί πολύ κουραστική. Ευτυχώς υπάρχουν φυσικές λύσεις για να ανακουφιστείτε από τη δυσφορία και βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Τα αφεψήματα χαμομηλιού και φασκόμηλου λειτουργούν ως ήπια κατασταλτικά στην αντιμετώπιση της γαστρίτιδας και της δυσπεψίας. Μάλιστα μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένο τζίντζερ ή αποξηραμένο μάραθο ή γλυκάνισο, αφού πρόκειται για δύο συστατικά που επιταχύνουν τη διέλευση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο.

Ένα ρόφημα εξίσου αποτελεσματικό είναι αυτό από μελισσόχορτο, το οποίο είναι γνωστό για την κατευναστική του δράση.

Εναλλακτικά, για βαρβάτες περιπτώσεις, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από όλα τα παραπάνω καταπραυντικά. Σε δύο φλιτζάνια βραστό νερό ρίξτε ένα κουταλάκι χαμομήλι, ένα κουταλάκι μελισσόχορτο και λίγους μαραθόσπορους.

Για τις επόμενες φορές και για να μην αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα, στην ίδια εντάση, αρχικά να είστε πιο προσεκτική με την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε. Επιπλέον, αποφύγετε, αμέσως μετά το φαγητό, να καπνίσετε ή να ξαπλώσετε μετά το φαγητό γιατί έτσι διευκολύνετε την άνοδο του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο.

Αυτό είναι το νέο αλάτι που χαρίζει γεύση χωρίς να επιβαρύνει την υγεία!

Αυτό είναι το νέο αλάτι που χαρίζει γεύση χωρίς να επιβαρύνει την υγεία!

Τα τρόφιμα με λιγότερο αλάτι μπορεί να θεωρούνται πιο υγιεινά, σίγουρα, όμως, δεν είναι διάσημα για τη γεύση τους, καθώς έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο προσδίδει νοστιμιά.

Ωστόσο, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Science, επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει έναν τρόπο να διατηρήσουν τη γεύση του αλατιού στα τρόφιμα, χωρίς να περιέχεται σε αυτά πολύ από το επιβλαβές στοιχείο του αλατιού, δηλαδή το χλωριούχο νάτριο.

Πιο συγκεκριμένα, η Carolyn Ross, καθηγήτρια της Επιστήμης των Τροφίμων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δημιούργησε ένα νέο μείγμα αλατιο

undefinedύ που βασίζεται κατά σχεδόν 1/4 σε χλωριούχο ασβέστιο, το οποίο δεν θεωρείται επιβλαβές για την υγεία.

Πριν καταλήξουν στο «αποδεκτό» μείγμα, η Δρ. Ross και η ομάδα της εξέτασαν άλλα μείγματα αλατιού με λιγότερο χλωριούχο νάτριο, το οποίο είναι το κύριο μέταλλο που περιέχεται στο μαγειρικό αλάτι.

Εξετάστηκαν, λοιπόν, αλάτια με βάση το χλωριούχο ασβέστιο και το χλωριούχο κάλιο, τα οποία δεν έχουν καμία γνωστή αρνητική επίδραση στην υγεία. Το χλωριούχο κάλιο, μάλιστα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά οι κατασκευαστές τροφίμων είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του, επειδή είναι αρκετά πικρό.

undefined

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τους διάφορους συνδυασμούς αλατιών είτε σε νερό είτε σε μια ντοματόσουπα, με την ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν από τις προτιμήσεις των δοκιμαστών να αποκαλύπτει ότι το μείγμα που περιείχε 96.4% χλωριούχο νάτριο, 1,6% χλωριούχο κάλιο και 2% χλωριούχο ασβέστιο ήταν το ιδανικό.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι μπορούσαν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο αντικαθιστώντας το με χλωριούχο ασβέστιο, αλλά οι δοκιμαστές δεν ήταν εξίσου δεκτικοί στο μείγμα αυτό, το οποίο περιείχε 78% χλωριούχο νάτριο και 22% χλωριούχο ασβέστιο.