Αν έχεις αυτά τα 3 συμπτώματα πρέπει να πας επειγόντως σε γιατρό!

Είναι απειλητικά για την υγεία σου!

Αν έχεις αυτά τα 3 συμπτώματα πρέπει να πας επειγόντως σε γιατρό!

Αν έχεις αυτά τα 3 συμπτώματα πρέπει να πας επειγόντως σε γιατρό γιατί είναι απειλητικά για την υγεία σου!

Ορισμένα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος μπορεί να είναι ενδεικτικά της απειλής πρόωρου θανάτου στους γηραιότερους ενήλικες σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη μελέτη με επικεφαλής την ερευνήτρια Kate Petrie συμμετείχαν 2,087 Αυστραλοί οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για χρονικό διάστημα 22 ετών. Παρατηρήθηκε ότι η βραχύτερη αναπνοή αποτελούσε δείκτη χαμηλότερου προσδόκιμου ζωής ανεξάρτητα από το αν οι ασθενείς κάπνιζαν ή όχι. Ο βήχας σε πρώην καπνιστές καθώς και το λαχάνιασμα σε καπνιστές προέβλεπαν επίσης χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Το προσδόκιμο ζωής ενός 70χρονου άνδρα που δεν είχε καπνίσει ποτέ και δεν είχε συμπτώματα ήταν 16,6 χρόνια. Τα χρόνια που «χάνει» ένας καπνιστής ηλικίας 70 ετών με βήχα, βραχεία αναπνοή και ασθμαίνουσα αναπνοή (συριγμό) συγκριτικά με έναν άνθρωπο που δεν κάπνισε ποτέ ήταν 4,93 χρόνια εκ των οποίων τα 2,99 χρόνια αποδίδονται στο κάπνισμα και τα υπόλοιπα στα συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα.

«Αν γηραιότεροι άνθρωποι βιώνουν ακόμα και ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, ενδέχεται να ωφεληθούν από μία επίσκεψη στον γιατρό τους για περαιτέρω εξετάσεις», δήλωσε η Δρ. Kate Petrie.

Έχεις άσθμα; Τα do και don’ts που θα σε βοηθήσουν να το περιορίσεις!

Αν έχεις άσθμα το youweekly.gr είναι εδώ για εσένα και σου λέει όλα τα do και don’ts για να περιορίσεις τις κρίσεις άσθματος που τόσο πολύ σε βασανίζουν!

Διάβασε προσεκτικά και θα δεις θεαματική αλλαγή στην υγεία σου και τις κρίσεις!

Περιορίστε το με την κατάλληλη διατροφή
Μπορεί, αλήθεια, μια σωστή διατροφή να περιορίσει τις κρίσεις άσθματος; Οι επιστήμονες λένε πως και βέβαια μπορεί, αν ο ασθενής φροντίσει τη διατροφή του και κυρίως αν αποφύγει συστηματικά την κατανάλωση κρέατος. Το άσθμα προκαλεί στένωση στους αεραγωγούς και ο ασθενής δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Για να βρίσκεται η κατάσταση υπό έλεγχο, οι περισσότεροι ασθματικοί λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή όλη τους τη ζωή.

Το κρέας και ιδιαίτερα κάποια αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος. Αυτό αφορά κυρίως τα παστά κρέατα, που περιέχουν πολλά νιτρώδη άλατα, τα οποία μπορούν να εντείνουν τις φλεγμονές στους αεραγωγούς και να επιβαρύνουν τα συμπτώματα της πάθησης. Ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Κοπεγχάγης διαπίστωσαν ότι η διατροφή και κυρίως η αποφυγή συγκεκριμένων προϊόντων, σε συνδυασμό με γυμναστική, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία των ασθματικών. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι
μειώνονται το λαχάνιασμα, οι πόνοι στο στήθος και η δύσπνοια.

Άθληση και διατροφή
Η γυμναστική σε συνδυασμό με σωστή διατροφή μπορεί να οδηγήσει τους ασθματικούς ακόμη και σε μια ζωή χωρίς φάρμακα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 125 ασθενείς, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολουθούσε δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, η δεύτερη αθλούνταν συστηματικά, η Τρίτη συμμετείχε επίσης σε πρόγραμμα σωματικής άσκησης και ταυτόχρονα ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα διατροφής και η
τελευταία δεν έκανε ούτε γυμναστική ούτε πρόσεχε ιδιαίτερα τη διατροφή της.

Η γυμναστική από μόνη της μπορεί να μην αυξήσει τη λειτουργία των πνευμόνων, αλλά έχει καλή επίδραση στη γενικότερη κατάσταση υγείας των ασθματικών. Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν τη γυμναστική, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη κρίση άσθματος. Τα καλύτερα αποτελέσματα είχαν οι συμμετέχοντες που συνδύασαν άθληση και διατροφή. Όχι μόνο αύξησαν τις επιδόσεις τους αλλά κατάφεραν να μειώσουν τα συμπτώματα του άσθματος
κατά 50%. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό για έναν ασθματικό μπορεί να σημαίνει μια ζωή χωρίς φάρμακα.

Οχι σε αλλαντικά και έτοιμα προϊόντα
Παλιότερες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση κρέατος και αλλαντικών επιβαρύνει τα συμπτώματα άσθματος και έχει μάλιστα χειρότερες επιπτώσεις από ό,τι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή ή το αυξημένο σωματικό βάρος. Συντηρητικά και άλλα συστατικά σε έτοιμα προϊόντα μπορεί επίσης να προκαλέσουν επιπλοκές σε ασθενείς με άσθμα. Σε αυτά συγκαταλέγονται η χρωστική ταρτραζίνη που χρησιμοποιείται σε χυμούς, ή
η γλουταμάτη που χρησιμοποιείται σε σούπες-σκόνη.

ΠΗΓΗ: TV 24