Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι τρόποι για να παραμείνει ενυδατωμένο το δέρμα σου το καλοκαίρι!

Για να ανταπεξέλθεις στον καύσωνα

Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι τρόποι για να παραμείνει ενυδατωμένο το δέρμα σου το καλοκαίρι!

Με τις υψηλές θερμοκρασίες το δέρμα και τα μαλλιά αφυδατώνονται από την ζέστη αλλά και τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι τρόποι για να παραμείνει ενυδατωμένο το δέρμα σου το καλοκαίρι!

Ο ιδρώτας επιβαρύνει την κατάσταση, αφού μπορεί να αφήσει τον οργανισμό αδύναμο και αποδιοργανωμένο. Θα σου δείξω απλές λύσεις για να παραμένεις πάντα ενυδατωμένη το καλοκαίρι, έτσι ώστε να απολαμβάνεις αυτήν την ξεχωριστή εποχή.

Το νερό είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος για τη ενυδάτωση του οργανισμού, χωρίς φυσικά να είναι ο μοναδικός, θέτοντας τις βάσεις για να έχεις ένα ξέγνοιαστο και όμορφο καλοκαίρι. Μήπως έπαθες ηλίαση; 3 τρόποι για να το καταλάβεις και η άμεση αντιμετώπιση του!

1.Νεράκι

Το νερό είναι κάτι που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, για να μένεις ενυδατωμένη και δροσερή ακόμα και τις ζεστές ώρες του μεσημεριού. Προσπάθησε να είναι δροσερό και όχι παγωμένο, καθώς έτσι θα ξεδιψάς πιο εύκολα και θα πίνεις περισσότερο νερό.

2.Ενυδατική κρέμα προσώπου & χεριών

Μια ήπια ενυδατική κρέμα θα κρατήσει το δέρμα σου σε καλή κατάσταση, αυτούς τους μήνες που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα. Πάρε μια με φυσικά συστατικά για να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με επιπλέον χημικά. Μην παραλείπεις την κρέμα χεριών σου, καθώς και τώρα τα χέρια σου ταλαιπωρούνται πολύ από την ζέστη και την υγρασία.

3.Φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση

Τι καλύτερο από το να τρέφεσαι με πολλά λαχανικά και φρούτα. Αυτή είναι η εποχή, όπου μπορείς να βρεις πληθώρα από αυτά και να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Μόνο καλό σου προσφέρουν, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

4.Γάλα και γιαούρτι

ο γάλα σε βοηθάει να ξεδιψάσεις, ενώ παράλληλα σου προσφέρει ενέργεια. Το γιαούρτι είναι η καλύτερη λύση για δεκατιανό και σνακ πριν από τον ύπνο, καθώς έχει λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά στοιχεία και υπέροχη δροσερή γεύση. Προτίμησε γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, τα οποία έχουν την ίδια θρεπτική αξία χωρίς να σε επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες.

5.Όχι στο καυτό νερό

Το καυτό νερό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι βλαβερό για το δέρμα. Προτίμησε το χλιαρό, το οποίο θα σε κρατήσει περισσότερο δροσερή και ενυδατωμένη τους ζεστούς αυτούς μήνες.

6.Ελαφριά ρούχα αντηλιακό και καπέλο

Απαραίτητα στοιχεία για να είσαι δροσερή και άνετη το καλοκαίρι είναι φυσικά το αντηλιακό, το καπέλο και τα δροσερά ρούχα. Μην φοράς πολλά ρούχα, αλλά προτίμησε φορέματα αεράτα, σορτσάκια που δεν κολάνε και μπλούζες που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Το αντηλιακό δεν πρέπει να το ξεχνάς κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και το καπέλο ειδικά από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα για να αποφύγεις τυχόν ηλίαση και ζαλάδα από τον ήλιο.

Θερμοπληξία: Ποια είναι τα σημάδια και πως θα την αντιμετωπίσεις!

Ποια είναι τα σημάδια της θερμοπληξίας και πως θα την αντιμετωπίσεις!

Καλοκαιράκι, παραλία, διακοπές, Μοχίτο στην ξαπλώστρα, ο ήλιος να χαϊδεύει το δέρμα σου, τι ωραία που περνάμε… Και ξαφνικά ζαλίζεσαι. Και ανακατεύεσαι. Και χτυπάει πιο γρήγορα η καρδιά σου. Τι έγινε ρε παιδιά; Όχι δεν σου έριξαν κάτι στο Μοχίτο (τα ναρκωτικά είναι ακριβά, κανείς δεν τα σπαταλάει σε αγνώστους). Θερμοπληξία λέγεται.

Πώς θα καταλάβω ότι παθαίνω θερμοπληξία;

«Όταν το σώμα αδυνατεί να αποβάλλει θερμότητα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της αυξημένης σχετικής υγρασίας και της απουσίας της κίνησης του αέρα του περιβάλλοντος, εμφανίζεται βαριά νοσηρή κατάσταση η οποία ονομάζεται θερμοπληξία» διαβάζουμε στο Iatronet.gr.

«Στις ελαφρές περιπτώσεις το άτομο εμφανίζει κεφαλαλγία, μειωμένη αποδοτικότητα στην εργασία του, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, αυξημένη εφίδρωση, ερυθρότητα στο πρόσωπο, ναυτία και λιποθυμία. Σε βαρύτερες καταστάσεις παρατηρείται θερμοκρασία 40-41 βαθμών Κελσίου, ηλεκτρολυτική διαταραχή, παραλήρημα, απώλεια συνείδησης, κώμα, ακόμα και θάνατος».

Πώς θα αποφύγω να πάθω θερμοπληξία;

Σύμφωνα πάντα με το Iatronet, παράγοντες που ευνοούν την πρόκληση θερμοπληξίας είναι η βαριά μυϊκή εργασία, η βαριά ενδυμασία, η υπερκατανάλωση τροφής, η παχυσαρκία και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Τι κάνουμε αν κάποιος πάθει θερμοπληξία;

«Η παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα τα οποία έχουν υποστεί θερμοπληξία μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή τους» εξηγεί στο Iatronet.gr ο Λογγίνος Γιδαροκώστας, Υγιεινολόγος ΤΕ - Επόπτης δημόσιας Υγείας. Συστήνεται η μεταφορά του ατόμου σε σκιερό και δροσερό μέρος, απομάκρυνση των ενδυμάτων, ράντισμα του σώματος με δροσερό νερό, πόση άφθονων υγρών, και επικοινωνία με ιατρό.