Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Καφές: Είναι απειλητικός για την καρδιά μας; Όλη η αλήθεια!

Σας αφορά!

Καφές: Είναι απειλητικός για την καρδιά μας; Όλη η αλήθεια!
HEALTH NEWS 31.07.2019 12:21

Ο καφές τελικά είναι απειλητικός για την καρδιά μας ή όχι; Όλη η αλήθεια!

Είναι αλήθεια ότι απειλεί την καρδιά η καφεΐνη; Αν ναι πόσα φλιτζάνια καφέ αποτελούν κίνδυνο για την υγεία;

Όλο και κάτι νέο προκύπτει συνεχώς από τις έρευνες που μελετούν τις επιδράσεις της καφεΐνης ή συγκεκριμένα του καφέ στην υγεία του ανθρώπου. Οι ερευνητές ανά τον κόσμο έχουν εξετάσεις τις επιπτώσεις σε κάθε σχεδόν πτυχή της υγείας, από τη γενική θνησιμότητα μέχρι την καρδιά, τα οστά, τα νεφρά, το ήπαρ, τη γονιμότητα και σε πολλούς ακόμη τομείς.

Κάποιες φορές, από διαφορετικές μελέτες που εξετάζουν την ίδια πτυχή της κατανάλωσης καφεΐνης προκύπτουν αντιφατικά ευρήματα που δημιουργούν σύγχυση, κάνοντας όλους να απορούν: Τελικά τι πρέπει να ξέρουμε πριν καταναλώσουμε ακόμα μία κούπα καφέ; Προσοχή! Δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 09:30 το πρωί! Κινδυνεύεις από...

Μια εκτενής ανάλυση 1.277 προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety διαπίστωσε ότι τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωση μέτριας ποσότητας καφέ (περίπου 4 κούπες των 236ml καφέ ημερησίως) υπερτερούν έναντι των κινδύνων. Μάλιστα, άλλη έρευνα σχετικά με τα οφέλη της καφεΐνης στην υγεία της καρδιάς που δημοσιεύθηκε στο Circulation, ανέτρεψε τα ευρήματα των προηγούμενων 20 ετών.

Από την άλλη πλευρά, μια έρευνα που διεξήχθη στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας στην Αυστραλία ανέδειξε το ανώτατο όριο της ασφαλούς κατανάλωσης, διαπιστώνοντας ότι από τις έξι κούπες καφέ και πάνω κάθε μέρα δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι ότι ποσότητα αυτή θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, ένα παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η καφεΐνη δεν είναι το μόνο ενεργό συστατικό στον καφέ, αλλά ο εντοπισμός των ml της είναι ένας καλός τρόπος μέτρησης της πρόσληψης, με τα 400ml ημερησίως να συνιστούν το όριο που ορίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής. Σημειώνεται ότι μία κούπα καφέ περιέχει, κατά μέσο όρο, 80ml καφεΐνης.

Καλό θα είναι, λοιπόν, να διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες στα μείγματα των ροφημάτων καφεΐνης και σε άλλα προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό, έτσι ώστε να ξέρουμε πόση καφεΐνη περιέχει κάθε μερίδα και πόσες μερίδες περιέχονται σε κάθε ρόφημα. Επίσης, να ελέγχουμε πάντα τον αριθμό των θερμίδων, ο οποίος μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός για κάποιον που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Πηγή: ygeiamou.gr

Καφεμαντεία για αρχάριους: Μάθε να ερμηνεύεις το φλιτζάνι! 18 σύμβολα για να τον λες... μόνη σου!

Μάθε να ερμηνεύεις το φλιτζάνι! 18 σύμβολα για να τον λες... μόνη σου! Καφεμαντεία για... αρχάριους!

Μία αγαπημένη και πολυζήτητη μέθοδος μαντείας, είναι η καφεμαντεία, όπου συνδυάζει την απόλαυση μαζί με την ανάλυση του μέλλοντος. Μπορεί σε πολλούς το διάβασμα του καφέ να φαίνεται σαν παιχνίδι, στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και αυτή η μέθοδος πρόβλεψης, έχει την παράδοση και την ιστορία της.

Για να Μάθεις να Λες τον Καφέ μπορείς να δεις το αντίστοιχο άρθρο μας, στο συγκεκριμένο άρθρο όμως, σου δίνουμε τα 18 πιο συνηθισμένα σύμβολα καφεμαντείας, που εύκολα μπορούν να ανιχνευθούν και να ερμηνευθούν ακόμα και από έναν αρχάριο.

Φτιάξε Ελληνικό Καφεδάκι λοιπόν, γύρισε το φλιτζάνι και είναι βέβαιο ότι κάποια από τα σύμβολα που θα δεις παρακάτω, θα υπάρχουν μέσα στην κούπα σου ... Διάβασε την ερμηνεία τους.

1. Δαχτυλίδι (κύκλος): Νέα Αγάπη / Σχέση, Σταθερότητα και προοπτική στα αισθηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογα με τον ενδιαφερόμενο και το σύνολο του φλιτζανιού δηλώνει και γάμο.

2. Σπασμένο Δαχτυλίδι (μισός κύκλος) : Καβγάς σε σχέση, απομάκρυνση σχέσης, χωρισμός

3. Τετράγωνο: Μέσω δυσκολιών εύρεση λύσεων. Σταθεροποίηση και δομή στην σχέση, ανακατατάξεις στο σπίτι και στην οικογένεια!

4. Σημαία: Πρόσεξε περισσότερο τα κεκτημένα σου και την επιχείρηση ή και την δουλειά σου! Κάποιος κίνδυνος θα παρουσιαστεί.

5. Μαχαίρι: Διαφωνία, αντίθεση , καβγάς και χωρισμός με φιλικό πρόσωπο

6. Πουλί : ΧαρούμεναΝέα

7. Κοράκι (Μαύρο πουλί): Δυσάρεστα νέα

8. Βουνά: Εμπόδια

9. Καρδιά : Αγάπη και Έρωτας. Αν ο καφές δεν έχει στεγνώσει, παρόλο που έχεις αφήσει αρκετή ώρα την κούπα σου ανάποδα, τότε σημαίνει ότι θα πληγωθείς ή θα κάνεις δάκρυα.

10. Πανσέληνος (Ολόκληρο Φεγγάρι): Ερωτική Ένωση / κορύφωση συναισθημάτων

11. Λουλούδι: Ευτυχία

12. Ηφαίστειο : Θα χάσεις τον έλεγχο και θα εκνευριστείς

13. Ψάρι: Επαγγελματική Κατάκτηση

14. Φωλιά: Εγκυμοσύνη

15. Άγγελος: Προστασία και καλά νέα

16. Διάβολος: Κίνδυνος και Δυσάρεστα Νέα

17. Σκύλος: Αληθινήφιλία

18. Γάτα: Καβγάς, Ζήλεια, Ψεύτικη Φιλία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καφές τέλος! Αυτό είναι το απόλυτο ρόφημα που τονώνει και αποτοξινώνει!

Λεκέδες από καφέ; Μάθε πως να τους αφαιρέσεις!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

Share