Έρευνα βόμβα! Τρώτε μπέργκερ με αναψυκτικό; Κινδυνεύετε από...

Αν δείτε από τι θα πάθετε "πλάκα"!

Έρευνα βόμβα! Τρώτε μπέργκερ με αναψυκτικό; Κινδυνεύετε από...

Έρευνα βόμβα! Τρώτε μπέργκερ με αναψυκτικό; Κινδυνεύετε από σοβαρές ασθένειες! Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό μας!

Δώστε προσοχή για να προστατέψετε την υγεία σας!

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ενδίδουμε στο αγαπημένο μας junk food, τείνουμε να παραγγέλνουμε και ένα αναψυκτικό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα κάνουμε τεράστιο λάθος και ο λόγος δεν σχετίζεται με τις θερμίδες!

Προσοχή! Σταματήστε να πετάτε τη φλούδα από λαχανικά και φρούτα!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMC Nutrition, το να συνοδεύεις ένα αναψυκτικό με ζάχαρη με το γεύμα σου, οδηγεί σε χαμηλότερη οξείδωση του λίπους, την διαδικασία που διασπά το λίπος στο σώμα.

Αυτό το οποίο παρατήρησαν μάλιστα οι ερευνητές ήταν ότι στα γεύματα με περισσότερη πρωτεΐνη είχαμε υψηλότερη μείωση της καύση λίπους σε σύγκριση με εκείνα με λιγότερη πρωτεΐνη.

Οι επιπλέον θερμίδες όχι μόνο δεν βοήθησαν να ικανοποιηθεί η πείνα των συμμετεχόντων, αλλά αντίθετα τούς έκαναν να πεινούν κι άλλο, όπως πολλές φορές γίνεται με τα αναψυκτικά και κυρίως εκείνα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά.

Η πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας πρωτεΐνης χωρίς την πρόσληψη ζάχαρης μειώνει την όρεξη, ενώ ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης την αυξάνει, μειώνοντας παράλληλα τη διαδικασία καύσης του λίπους. Αυτό ισχύει και για άλλους συνδυασμούς τροφών, όπως αβγά και χυμός πορτοκάλι ή γενικά πρωτεϊνούχες τροφές με σακχαρώδεις.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κορίτσια προσοχή! 8+1 συμπτώματα του καρκίνου του μαστού που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 8+1 συμπτώματα του καρκίνου του μαστού που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά είναι ωστόσο εξίσου σημαντικά. Δεν πρέπει να τα αγνοήσετε!

Η ψηλάφηση του στήθους δεν είναι αρκετή προκειμένου να καταλάβει κανείς εάν πάσχει από καρκίνο του μαστού. Η γνώση και η αναγνώριση των συμπτωμάτων μπορεί να αποβεί σωτήρια για χιλιάδες γυναίκες που υποφέρουν από τη νόσο που μαστίζει και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Μεγάλη προσοχή! Έτσι είναι η γλώσσα σας, αν έχετε καρκίνο!

Κορίτσια προσοχή! 8+1 συμπτώματα του καρκίνου του μαστού που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Αυτά είναι λοιπόν τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέχουν όλες οι γυναίκες:

  1. Εξόγκωμα ή σκλήρυνση σε κάποιο σημείο του μαστού (η αίσθηση κατά την ψηλάφηση είναι διαφορετική στο σημείο αυτό σε σύγκριση με τον υπόλοιπο μαστό)
    2. Έκκριση υγρών από τη θηλή (μπορεί να υπάρχουν ίχνη αίματος)
    3. Αλλαγές στο μέγεθος, το σχήμα ή την όψη του μαστού
    4. Μεταβολές στην όψη της επιδερμίδας του μαστού (π.χ. πτυχώσεις, όψη φλοιού πορτοκαλιού)
    5. Εισολκή θηλής (η θηλή έλκεται προς το εσωτερικό του μαστού) ή δέρματος του μαστού
    6. Ξεφλούδισμα της σκουρόχρωμης επιδερμίδας γύρω από τη θηλή ή της επιδερμίδας του μαστού
    7. Κοκκίνισμα ή κοίλωμα στην επιδερμίδα ακριβώς επάνω από το μαστό
    8. Πόνος στο μαστό
    9. Οποιεσδήποτε άλλες ασυνήθεις ή επίμονες αλλαγές στο μαστό σας

Έτσι, σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, θα ήταν καλό να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή να υποβληθείτε στον προληπτικό έλεγχο προκειμένου να προλάβετε ορισμένες καταστάσεις.

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει:

  1. Ο τακτικός προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος να αρχίζει από την ηλικία των 40 ετών και να σταματά όταν η κατάσταση της υγείας των γυναικών δεν προσφέρει επαρκές προσδόκιμο επιβίωσης.
  2. Δεν συστήνεται η διεξαγωγή μαστογραφικού ελέγχου από την ηλικία των 35, πρακτικά αρκετά διαδεδομένη στη χώρα μας. Η λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς σ’ αυτή την ηλικία επιστημονικά δεν ευσταθεί.
  3. Οι γυναίκες θα πρέπει να επιλέξουν αν επιθυμούν τον ανά έτος ή ανά διετία έλεγχο αφού συζητήσουν το θέμα με τον γιατρό τους.
  4. Το υπερηχογράφημα και η μαγνητική μαστογραφία δεν συστήνονται ως προληπτικές εξετάσεις (παρά μόνο ως συμπληρωματικές σε μαστογραφικό έλεγχο, αν αυτό κριθεί απαραίτητο)
  5. Η ψηφιακή μαστογραφία υπερτερεί στην ανακάλυψη πρώιμων καρκίνων σε γυναίκες 40-50 ετών και σε γυναίκες με πυκνό μαστό.
  6. Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν πως ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία συνοδεύεται από προβλήματα, κυρίως από υπερδιάγνωση (διάγνωση καρκίνων που μπορεί να μην έβλαπταν τη γυναίκα) και από ασαφή ευρήματα (που οδηγούν σε πρόσθετες εξετάσεις, παρακεντήσεις έως και εγχειρήσεις, χωρίς τελικά να αποδειχθεί ότι η γυναίκα έχει καρκίνο). Αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται συχνότερα σε νεαρής ηλικίας γυναίκες (προεμμηνοπαυσιακές) και όσο πιο συχνά γίνεται ο μαστογραφικός έλεγχος.
  7. Η συστηματική τακτική αυτοεξέταση δεν συστήνεται. Οι γυναίκες, όμως, πρέπει να εξοικειωθούν με την εμφάνιση και τη σύσταση των μαστών τους, ώστε να μπορούν έγκαιρα να απευθυνθούν σε γιατρό, αν κάτι δεν είναι φυσιολογικό.

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 8 συμπτώματα που μαρτυρούν ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών!

Κορίτσια δείξτε μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 8 πρώιμα συμπτώματα που μαρτυρούν ότι έχετε καρκίνο των ωοθηκών.

Ο καρκίνος των ωοθηκών ανήκει στις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου και μία βασική αιτία είναι η καθυστερημένη διάγνωση της νόσου, όταν πλέον βρίσκεται στο στάδιο 3 ή 4.

Ακόμη και όταν ο καρκίνος αναπτύσσεται προκαλώντας μετακίνηση των οργάνων στην περιοχή της κοιλιάς, λόγω του χώρου που υπάρχει στην κοιλιακή χώρα και την πύελο, τα συμπτώματα δεν γίνονται αντιληπτά ή δεν τους δίνεται η απαραίτητη προσοχή.

Περίπου οι μισοί ωοθηκικοί καρκίνοι εμφανίζονται σε γυναίκες άνω των 63 ετών, ενώ από τις νεότερες κινδυνεύουν περισσότερο όσες φέρουν μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών και του μαστού.

Καρκίνος στη γλώσσα: Τα ύπουλα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Το 94% των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών ζουν πάνω από πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση, εφόσον αυτή γίνει εγκαίρως.

Δείτε τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών:

1.Αιμορραγία: Η αιμορραγία εκτός περιόδου είναι το κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες με κακοήθεις όγκους στις ωοθήκες. Οι όγκοι παράγουν οιστρογόνα που προκαλούν αιμορραγίες που μοιάζουν με περίοδο, ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση.

2.Φούσκωμα: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή 1.142 γυναικών υπέδειξε ότι ποσοστό μόλις 34% εξ αυτών θα επισκεφτούν τον γιατρό τους σε περίπτωση που εκδηλώσουν επίμονο φούσκωμα, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών. Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι μόλις μία στις πέντε γυναίκες (ποσοστό 20%) γνωρίζει πως το φούσκωμα αποτελεί σύμπτωμα της νόσου. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS England) συνιστά στις γυναίκες που εκδηλώνουν φούσκωμα τις περισσότερες μέρες της βδομάδας για τουλάχιστον τρεις βδομάδες να επισκεφτούν τον γιατρό τους.

3.Αίσθημα κορεσμού: Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι χορταίνουν καταναλώνοντας τη μισή ή μικρότερη ποσότητα φαγητού από αυτή που κατανάλωναν στο παρελθόν.

4.Κράμπες: Καθώς ένας όγκος μεγαλώνει στην πυελική χώρα είναι πιθανό να προκαλεί χαμηλά στην κοιλιά πόνο, ανάλογο με αυτόν που προκαλούν οι κράμπες περιόδου.

5.Πόνος στη μέση: Η συγκέντρωση υγρού στην πύελο ή η εξάπλωση του καρκίνου στην κοιλιά ή την πύελο ερεθίζει τον ιστό στη μέση με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να πονάνε τόσο, ώστε να μην μπορούν να καθίσουν ή να κοιμηθούν.

6.Δύσπνοια: Ο προχωρημένος καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Η ανάπτυξη των όγκων ασκεί πίεση στους πνεύμονες και μειώνει την ικανότητα της πάσχουσας να εισπνέει και να εκπνέει.

7.Δυσπεψία: Πολλές γυναίκες έχουν καούρες που μπορεί να διαρκούν για μήνες. Συνοδεύονται συνήθως από αίσθημα δυσφορίας στην κοιλιά και το στομάχι, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

8.Επιτακτική ούρηση: Οι γυναίκες αισθάνονται την επιθυμία να ουρούν συχνά και σχεδόν δεν μπορούν να ελέγξουν την ανάγκη. Το αίσθημα συνοδεύεται συχνά από πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση.

Πηγή: Health.com