"Καμπανάκι" από τον ΕΟΦ - Απαγορεύει τρία φαρμακευτικά προϊόντα

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor

Ένα "καμπανάκι" έριξε ο ΕΟΦ μιας και έκανε γνωστό μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, πως απαγορεύει τη διακίνηση τριών φαρμακευτικών προϊόντων. Δώστε μεγάλη προσοχή ωστόσο μιας και πρόκειται για ένα ζήτημα που σας αφορά.

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων «Erythroforte Alcohol άοσμο», «Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου», «Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας», που διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε ο Οργανισμός.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε ωστόσο και στην ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα δύο αντισηπτικά που ανακαλεί. Δείτε εδώ για ποια πρόκειται.

Ο ΕΟΦ εξέδωσε την απόφαση στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Δουρίδας Γεώργιος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα, αναφέρει ο ΕΟΦ. Επίσης, σε μία ανακοίνωση είχε προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες, λόγω του φονικού ιού, όπου αλλάζει ο τρόπος διάθεσης γνωστού φαρμάκου.

ΕΟΦ ανακοίνωση

Πηγή: athensmagazine.gr

Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα που απαγόρευσε, ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση και για ένα γνωστό φάρμακο

Συναγερμός από τονΕΟΦ. Ο οργανισμός προειδοποιεί για γνωστό φάρμακο. Πρόκειται για το Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil, είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το προϊόν κυκλοφορεί σαν φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

TAGS