Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας δείχνει τα λάθη που κάνουμε με την κρέμα ματιών!

Ποιες οι συμβουλές της;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας δείχνει τα λάθη που κάνουμε με την κρέμα ματιών!

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται τα μυστικά ομορφιάς της και μας λέει ποια είναι αυτά τα λάθη, που κάνουμε όταν βάζουμε κρέμα ματιών. Ποιες είναι οι συμβουλές που μας δίνει για να την εφαρμόζουμε σωστά, αλλά και για να διαλέξουμε την κατάλληλη για εμάς και τις ανάγκες μας;

Κρέμα ματιών: Η φροντίδα-κλειδί στη ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών αλλά και ταυτόχρονα ένα προϊόν που συχνά χρησιμοποιείται λανθασμένα. Ποια είναι όμως στην πράξη αυτά που πρέπει να αποφύγετε στο κεφάλαιο «κρέμα ματιών», ώστε να εξασφαλίσετε ένα ξεκούραστο, νεανικό βλέμμα που ακτινοβολεί λάμψη και γοητεία;

Ποια λοιπόν τα μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου για την κρέμα ματιών;

Λάθος Νο 1: Η ποσότητα

Μπορεί να πιστεύετε πως απλώνοντας μεγάλη ποσότητα κρέμας στην περιοχή γύρω από τα μάτια, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Ομως, στην πραγματικότητα η επιδερμίδα θα απορροφήσει μόνο την ποσότητα που μπορεί να απορροφήσει. Το υπόλοιπο προϊόν, απλώς θα «καθίσει» στην επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας ένα πλεόνασμα υγρασίας που μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει οίδημα στο σημείο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενδεδειγμένη ποσότητα κρέμας ματιών είναι όση μία φακή για κάθε μάτι.

Λάθος Νο 2: Η εφαρμογή

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, άρα πρέπει να της φερόμαστε με την ίδια ευαισθησία. Αντί λοιπόν να τραβάμε την κρέμα προς τα έξω, τραβώντας έτσι και το δέρμα μας, κάνουμε ελαφρά χτυπηματάκια, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και προχωρώντας προς τα έξω, ιδανικά με τον παράμεσο για μικρότερη πίεση. Εφαρμόζουμε δηλαδή την κρέμα ταμποναριστά.

Λάθος Νο 3: Η περιοχή

Η κρέμα ματιών είναι σχεδιασμένη να μπαίνει μόνο στο κάτω βλέφαρο και περιμετρικά των ματιών στο ύψος του οστού όπου καταλήγει το φρύδι μας. Εφαρμόζοντάς τη στο κινητό βλέφαρο, αυτό «βαραίνει» και κάνει το βλέμμα μας να δείχνει κουρασμένο και την ηλικία μας μεγαλύτερη.

Λάθος Νο 4: Η αποφυγή

Εάν αποφεύγετε να βάλετε κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ, για να σταθεί και να στεγνώσει καλύτερα το κονσίλερ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η καλή ενυδατική βάση στην περιοχή των ματιών είναι απαραίτητη, για να μην εμφανίσει η επιδερμίδα ξηρότητα και αρχίσει να «σπάει» το κονσίλερ στη διάρκεια της μέρας. Η σωστή κίνηση είναι να αφήσετε την κρέμα ματιών να απορροφηθεί καλά και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το κονσίλερ. Μπορείτε βέβαια, εάν δεν έχετε έντονο πρόβλημα μαύρων κύκλων και χρειάζεστε απλώς μια ελαφριά κάλυψη, να παραλείψετε το κονσίλερ επιλέγοντας μια κρέμα ματιών με χρώμα.

Λάθος Νο 5: Η παράλειψη

Στην περιποίηση των ματιών δεν χωρούν διαλείμματα ή ημίμετρα. Για ιδανικά αποτελέσματα, η κρέμα ματιών πρέπει να χρησιμοποιείται 2 φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και για συνεχόμενες εβδομάδες.

Λάθος Νο 6: Η καθυστέρηση

Μην περιμένετε να εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες για να χρησιμοποιήσετε κρέμα ματιών. Θυμηθείτε πως η περιοχή κάτω από τα μάτια χρειάζεται εντατική ενυδάτωση όχι μόνο για να καθυστερήσει η εμφάνιση των ρυτίδων αλλά, κυρίως, γιατί τα σημάδια ξηρότητας ή αφυδάτωσης στο συγκεκριμένο σημείο κάνουν το δέρμα να «τραβάει» και να «σπάει», να χάνει τη σφριγηλή, υγιή του όψη και να καταλήγει σε ένα βλέμμα που έχει χάσει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του.

Η επιλογή της σωστής κρέμας

Το «μια καλή κρέμα» δεν είναι το μόνο κριτήριο για να επιλέξετε προϊόν περιποίησης για τα μάτια σας. Το πιο σημαντικό είναι η κρέμα αυτή να ικανοποιεί στοχευμένα τις ανάγκες σας. Εάν, για παράδειγμα, χρειάζεστε δράση κατά των μαύρων κύκλων ή παρουσιάζετε οίδημα κάτω από τα μάτια, είναι προτιμότερο να εμπιστευτείτε μια κρέμα εξειδικευμένη γι’ αυτά τα προβλήματα, όπως μια κρέμα για σακούλες στα μάτια που ενεργοποιεί άμεσα τη μικροκυκλοφορία επαναφέροντας την ομοιομορφία στην όψη της επιδερμίδας, συσφίγγει την περιοχή και μειώνει τις λεπτές γραμμές.

Εάν, από την άλλη, σας ενδιαφέρει να γεμίσετε και τελικά να μειώσετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια, μια αντιγηραντική κρέμα ματιών είναι η ιδανική επιλογή για ανάπλαση της περιοχής και ορατά νεανικό βλέμμα. Δείτε και τα όσα είπε η Βίκυ Χατζηβασιλείου για τα AHAS. Γιατί πρέπει να τα βάλουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας;

ΠΗΓΗ TV24