Θρήνος με τον φονικό καύσωνα! Νεκρό 17χρονο αγόρι από θερμοπληξία!

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη!

Θρήνος με τον φονικό καύσωνα! Νεκρό 17χρονο αγόρι από θερμοπληξία!

Θρήνος με τον φονικό καύσωνα για 17χρονο αγόρι που βρέθηκε νεκρό από θερμοπληξία!

Ακόμη ένα θύμα του καύσωνα ανακοινώθηκε σήμερα. Ένας 17χρονος το τελευταίο θύμα του που πέθανε σήμερα, Παρασκευή.

Το άτυχο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα χωριό της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία. Αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο επισήμως θύμα του κύματος καύσωνα που πλήττει αυτές τις μέρες η Ισπανία.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, ο νεαρός άνδρας ζαλίστηκε και βούτηξε στην πισίνα του χώρου όπου εργαζόταν, αλλά όταν βγήκε από το νερό είχε σπασμούς και διακομίσθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία, τρεις στη Γερμανία και άλλος ένας στην Ιταλία, όπου οι αρχές εντόπισαν νεκρό έναν 72χρονο άστεγο από τη Ρουμανία, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Μιλάνο.

Τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο σε μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης καθώς καταγράφονται πρωτοφανείς θερμοκρασίες για μήνα Ιούνιο: 38,9 βαθμοί Κελσίου στην Τσεχία, 38,6 στη Γερμανία, 40,9 στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας...

Σήμερα, μάλιστα ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει κι άλλο, ενώ στη Γαλλία ενδέχεται να σπάσει το «εθνικό ρεκόρ» από τον Αύγουστο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στο Γκαρ.

Η Meteo France, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Ένα άλλο ρεκόρ ωστόσο καταρρίφθηκε στην Πολωνία: αυτό της κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της εντατικής χρήσης των κλιματιστικών. Στη Γαλλία το μεσημέρι η ζήτηση ανήλθε χθες, Πέμπτη στα 59,4 γιγαβάτ, πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ των 59,5 γιγαβάτ που είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια.

Στη Γερμανία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊνχάουζεν (120.000 κάτοικοι), οι αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού. Η χρήση πόσιμου νερού θα περιοριστεί μόνο για "ζωτικές ανάγκες" και οι κάτοικοι απειλούνται με πρόστιμα ύψους έως και 1.000 ευρώ.

Θρήνος με τον φονικό καύσωνα! 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους!

Θρήνος επικρατεί με τον φονικό καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέχρι και σήμερα από χθες.

Οι Αρχές σε Γαλλία, Ιταλία κι Ισπανία είναι σε κατάσταση συναγερμού με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.

Θρήνος με τον φονικό καύσωνα! 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους!

Δεκάδες νεκροί από πνιγμούς σε λίμνες και ποτάμια στην Πολωνία και τη Λιθουανία

Στη Γερμανία έσπασε χθες το ρεκόρ Ιουνίου στο Κόσεν στα ανατολικά με 38,6 βαθμούς, αλλά «βράζουν» και η Τσεχία και η Πολωνία, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 90 άνθρωποι έχουν πνιγεί από τις αρχές του μήνα σε λίμνες και ποτάμια, όπου κατέφυγαν για να δροστιστούν εξαιτίας της μεγάλης ζέστης.

Θρήνος με τον φονικό καύσωνα! 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους!

Στη Γερμανία έσπασε χθες το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για το μήνα Ιούνιο
Άλλοι 27 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο με παρόμοιο τρόπο στη Λιθουανία, όπου ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 36 βαθμούς Κελσίου -πρωτοφανές για χώρα της Βαλτικής.

Επτά νεκροί από τον φονικό καύσωνα σε Γερμανία, Γαλλία κι Ιταλία
Τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τον πρωτοφανή καύσωνα στη Γερμανία, ισάριθμοι χθες στη νότια Γαλλία από το σοκ της αλλαγής θερμοκρασίας, όταν μπήκαν στη θάλασσα, ενώ στην Ιταλία 72χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.