Ασύλληπτο πένθος για το 11 μηνών νεκρό βρέφος - Η επόμενη κίνηση των γονιών του

Τι συνέβη;

Ασύλληπτο πένθος για το 11 μηνών νεκρό βρέφος - Η επόμενη κίνηση των γονιών του

Οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το 11 μηνών νεκρό βρέφος δεν έχουν τέλος. Ασύλληπτο πένθος έχει σκεπάσει την οικογένεια του και μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR αποκαλύφθηκε η επόμενη κίνηση τους μετά το τραγικό γεγονός.

«Όλα τα δύσκολα περάσανε, θα θρηνήσουμε και την κόρη μας. Ο Θεός να αναπαύει την ψυχούλα της. Ξεκινάμε μια καινούρια αρχή και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο πατέρας στο δελτίο ειδήσεων.

Μάλιστα, ο 23χρονος Σύριος πήγε χθες το πρωί στο σπίτι στου Ζωγράφου, μάζεψε όλα τους τα υπάρχοντα σε πλαστικές σακούλες και έφυγε, καθώς δεν ήθελε πια να μένει στο διαμέρισμα ούτε μέρα παραπάνω μαζί με την οικογένεια του, καθώς τους ερχόντουσαν στο μυαλό όλες οι άσχημες στιγμές που πέρασαν.

«Ζήτησα από την ΜΚΟ να αλλάξουμε περιβάλλον για να "θάψουμε" το παρελθόν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», εξήγησε, θέλοντας η οικογένειά του να κάνει μια νέα αρχή.

Σοκ προκαλεί το γεγονός πως δημοσιογράφοι κατήγγειλαν τον Νίκο Ευαγγελάτο, ακόμη δυο παρουσιαστές αλλά και 11 άλλους δημοσιογράφους κι εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης στην ΕΣΗΕΑ, για την παρουσίαση της είδησης. Στην δημοσιότητα τα ονόματα τους.

Τι συμβαίνει με τα αδέρφια του 11 μηνών νεκρού βρέφους;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με το 11 μηνών βρέφος που κατέληξε νεκρό. Τι συμβαίνει με τα αδέρφια του; Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των γονιών του, μετά τη λανθασμένη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, αφού ακόμη η σχετική εντολή από την εισαγγελία Ανηλίκων δεν έχει αρθεί.

«Τα παιδιά είναι λίγο άρρωστα μεν, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο, αφού για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει γίνει άρση του καθεστώτος φύλαξης, περιορισμού, στο οποίο τέθηκαν μετά την γνωμάτευση του ιατροδικαστή για το νεκρό αδελφάκι τους», είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας και γραμματέας του Συλλόγου Σύρων στην Ελλάδα, Ανουάρ αλ Μπάκρι.

Ο κ.Μπάκρι που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγει για τον διασυρμό της οικογένειας και της κοινότητας των συμπατριωτών του στην Ελλάδα σημείωσε ότι οι γονείς του άτυχου βρέφους που βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στη χώρα, πήραν άσυλο πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο πρέπει να περιμένουν πολύ ακόμη για να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια ζει με τα επιδόματα που λαμβάνει, αφού οι γονείς δεν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά, όπως γράφει το protothem.gr.

Εντομεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος των 11 μηνών ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη.