Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός στο Ιόνιο - «Χτύπησε» διπλός σεισμός

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Συναγερμός στο Ιόνιο - «Χτύπησε» διπλός σεισμός
Ενημέρωση 29.03.2020 15:32
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Ιόνιο Πέλαγος, μιας και σημειώθηκε διπλός σεισμός μέσα σε λίγες ώρες, ταρακουνώντας για τα καλά τους κατοίκους των γύρω νησιών που βίωσαν ακόμα δύο σεισμόυς.

Δύο σεισμοί χτύπησαν και πάλι το Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στις Στροφάδες το πρωί της Κυριακής (29/3).

Συγκεκριμάνε, το νησιωτικό σύμπλεγμα σημειώθηκαν δονήσεις στις 7:34 το πρωί και στις 9:21, με τον πρώτο να είναι τάξης των 3.9 Ρίχτερ και το δεύτερο στα τρία Ρίχτερ. Προ ημερών είχε γίνει σεισμός στα 4.3 ρίχτερ.

Αμφότερες, πάντως, ήχησαν μακριά από τις Στροφάδες, με την πρώτη στα 45 και τη δεύτερη στα 30 χιλιόμετρα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πέρα από τον διπλό σεισμό στο Ιόνιο, διπλός σεισμός σημειώθηκε και σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η είδηση για ακόμη έναν διπλό σεισμό που σημειώθηκε σε Πάτρα και Αμαλιάδα. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η νέα σεισμική δόνηση που χτύπησε τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 12:36 μόλις στα 6 χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα και ήταν της τάξης των 2.3 ρίχτερ, αλλά με εστιακό βάθος στα 20 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με το δεύτερο, αυτός σημειώθηκε στα 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα στις 13:23 και ήταν της τάξης των 2.2 ρίχτερ, με εστιακό βάθος ωστόσο στα 25 χιλιόμετρα.

Σεισμός εκτός από Πάτρα και Αμαλιάδα είχε σημειωθεί πριν από λίγες μέρες και στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα μεγέθους 7,5 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στις Κουρίλες Νήσους, ανατολικά της Ρωσίας όπου και ανήκουν. Αρχικά, ο σεισμός είχε μετρηθεί 7,8 Ρίχτερ, αλλά υποβαθμίστηκε σε 7,5 από το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ασίας και εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο θα επηρέαζε την Χαβάη. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η ειδοποίηση αυτή ακυρώθηκε, αφού το Αμερικανικό Ινστιτούτο ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα νησιά του Ειρηνικού. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στην Τουρκία

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέος σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Share